Pankurid ostavad Eestis loomafarme

22. september 2006, 15:37

Investeerimispankurid on kokku ostmas Eesti
loomafarme, juhib tähelepanu ASi Balbiino turundusjuht Teet Anier esmaspäeval
Äripäevas ilmuvas kolumnis.

“Esmapilgul lausa uskumatu tegevus: varem on pangad ja pankurid pidanud põllumajandust tagurlikuks. Tegelikult pole siin midagi imelikku. Varem on paljud toiduainete tööstuste juhid rääkinud jaekaubanduse survest tootjatele-töötlejatele hindade alandamiseks. Nüüd on nad sattumas pihtide vahele ka teiselt poolt – toorainetarnijad pressivad hinnatõusuga peale ja tootjad on nagu kruustangide vahel, mis mõlemalt poolt ühtlase tempoga koomale suruvad. Seetõttu ei ole midagi imestada, kui piimatöötlejad hakkavad tegelema ka toorainega – seda ise tootma. Töötleva tööstuse jaoks, näiteks jäätisetööstuses on üks lahendus loomafarmide omamine.

Omandisuhe võimaldab kontrollida tarneahelat ja loob selge konkurentsieelise,” kirjutab Teet Anier.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. September 2006, 15:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing