Ajalehed tervitasid Ilvese valimist

25. september 2006, 07:32

Eesti üleriigilised ajalehed tervitasid oma
tänastest juhtkirjades Toomas Hendrik Ilvese valimist Eesti presidendiks.

Valijameeste otsusel valiti Eestile uus president, kuigi tühjade sedelite olemasolu kinnitas levinud kahtlust, et proovitakse ka valimisi läbi kukutada, kirjutas SL Õhtuleht. "Häbi Keskerakonnale ja Rahvaliidule, kes sundisid Arnold Rüütli garandirolli ega lubanud väärikalt taanduda! Häda aga neile keskerakondlastele ja rahvaliitlastele, kes ei suuda oma erakonnajuhtidele, praegu maailma õnnetuimatele, tõestada, et olid ustavad partei liinile ja hääletasid partei käsu järgi!"

Laupäeval presidendiks valitud Toomas Hendrik Ilvesel on ainulaadne mandaat – ta on esimene Eesti president, kellel on ametisse astudes nii rahva, parlamendi kui ka valimiskogu enamuse toetus, kirjutab Postimees oma juhtkirjas.
"See on suur usaldusvaru, mis tähendab ka suurt vastutust. Ja selles suures toetuses ei kajastu ilmselt ainult Ilvese isikuomadused, oskused ja tõekspidamised, vaid ka ühiskonna soov muudatusteks.

"Nelja erakonna ühistes presidendiotsingutes sõelale jäänud Toomas Hendrik Ilvese võit valimiskogus andis väärt õppetunni – Eesti poliitikas annab parima tulemuse see, kui poliitikud suudavad omavahel kokku leppida, ning kaotavad need, kes mängivad korraga mitmel laual ja valeturakat, kirjutab Eesti Päevaleht.

Äripäeva arvates läksid presidendivalimised lõppkokkuvõttes korda, sest presidendiks sai Toomas Hendrik Ilves, kahest sõelale jäänud kandidaadist selgelt parem. "Aga Arnold Rüütel saab siirduda väljateenitud vanaduspuhkusele, mis on samuti asja positiivne külg. Ent Rüütli turundustandem Savisaar-Reiljan vahutab vihast. Asjata. Äripäeva arvates kasutasid Keskerakonna ja Rahvaliidu juhtpoliitikud presidendikampaanias alatuid võtteid, mis lõpuks pöördusid nende endi ja Rüütli vastu."


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2006, 07:31
Otsi:

Ava täpsem otsing