Jaak Kiikeri protsessis muutus kohtukoosseis ainuisikuliseks

Väinu Rozental 26. september 2006, 00:00

Nimelt oli endine kolmeliikmeline kohtukoosseis - kohtunik Ingeri Tamm ja kaks rahvakohtunikku - kahanenud ühe rahvakohtuniku surma tõttu tänavu juunis kaheliikmeliseks.

Jaak Kiikeri kaitsja vandeadvokaat Kalev Bachmann ütles kohtus, et kuna varurahvakohtunikku määratud ei ole, tuleks alustada asja arutamist otsast peale.

Tartu maakohus jättis Bachmanni taotluse rahuldamata ja tegi määruse jätkata Kiikeri asja arutamist kohtunik Ingeri Tamme ainuisikulises koosseisus. Kohus põhjendas otsust muu hulgas sellega, et Kiikerile inkrimineeritud teod on teise astme kuriteod ning seadus lubab kohtunikul lahendada teise astme kuritegusid ainuisikuliselt.

Protsess jätkub homme kohtualuse ülekuulamisega ja seejärel jätkatakse kohtulike vaidlustega. Kiikeri protsessil on tunnistajatena üle kuulatud mitukümmend inimest, sealhulgas tema endised kaaskohtualused.

Kiikerit süüdistatakse riisumises ametiseisundi kuritarvitamise teel, raamatupidamise ebarahuldavas korraldamises ja maksukorralduse seaduse ning maksuseaduse rikkumises.

Kiiker on üheksast endisest ERA-pankurist ainus, kes jätkab kohtus võitlemist oma õigeksmõistmise eest. Kiiker ei läinud lihtmenetluse kokkuleppe teele ega tunnistanud end süüdi, nagu tegid seda ERA-Panga endine suuromanik Andres Bergmann, endine finantsdivisjoni direktor Peep Akkel, Tallinna regiooni direktor Raivo Link ja endine Polaris Vara juht Tarmo Ruben. Vanglakaristust pidid kandma vaid Bergmann ja lühiajaliselt ka Akkel. Bergmann vabanes vanglast enne tähtaega eelmise aasta detsembri algul.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:17
Otsi:

Ava täpsem otsing