ÄP 5 aastat tagasi: Estonian Airi jätkamine küsimärgi all

ÄP 27. september 2006, 00:00

Estonian Air on sattunud lennufirmade kindlustuskatte vähendamise tõttu raskesse olukorda ja kui lahendust kiiresti ei leita, on küsimärgi all lennufirma tegevuse jätkamine.

Rahandusminister Siim Kallas kahtleb Estonian Airi püsima jäämises isegi sel juhul, kui praegune kriis suudetakse ületada. Kallas põhjendas oma kahtlusi terroriakti tagajärjel suurenevate kindlustusriskide ja kõrgenevate piletihindadega. "Kui täna saadakse hakkama ja Estonian Air tõesti saab ka selle erakordse garantii, mida soovib, siis minu küsimus on, mis saab edasi," lausus Kallas.

Rahandusministri sõnul pole kahtlust, et suurenevad kindlustusmaksed sunnivad lennufirmasid piletihindu tõstma. Rahvusvahelises konkurentsis on Kallase hinnangul väiksematel lennukompaniidel raske püsima jääda. Samuti on neil tema väitel raske suurenevaid kindlustusriske kanda.

Hetkeseis: Estonian Air lennutab reisijaid tänini. Tõsi küll, vahel istuvad inimesed tunde asjatult, oodates Estonian Airi lennukit ühes või teises Euroopa lennujaamas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing