Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Mida kõike ei tehta, et müüa

Romet Kreek 27. september 2006, 00:00

Mida teha, kui aktsiaid ei laenata ega müüda lühikeseks? Mis teha, kui futuure ja optsioonitehinguid ei tehta? Mida teha, kui füüsilist hõbedat ega hõbedafutuure ei osteta? Tuleb pakendada toode, mis on vormilt lihtsam ja atraktiivsem. Seda võib nimetada finantsinnovatsiooniks.

Ma ei imestaks, kui varsti õnnestub saada näiteks vase hinnalt topeltvastassuunalise liikumise jagu tootlust. Kõik oleneb vaid pakendajate (kes pakivad keerukad tooted atraktiivsesse ja lihtsasse pakendisse) huvist ja nõudlusprognoosist toote järele.

Võtame näiteks pensionäride seas populaarsed investeerimishoiused. Kas investorid oleksid julgenud osta aktsiaid või veelgi enam aktsiaoptsioone ja võlakirju? Ilmselt mitte, kuna need kätkevad endas lisaks tõusupotentsiaalile langusriski. Seetõttu toodigi lettidele aktsiaturu tootlusega seotud investeerimishoiused, kus langusrisk puudub, küll aga võib saada tähtajalisest hoiusest kõrgemat tulu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing