Sumberg ja Co läheb SEB Enskildasse

Gert D. Hankewitz 27. september 2006, 00:00

Eile nädal tagasi teatas nelik, et jätab investeerimispangaga Suprema hüvasti, kuid kuhu edasi minnakse, tollal veel öelda ei tahetud. Nüüd on selgunud, et pankurid jäävad edaspidigi kolleegideks ning alustavad tööd investeerimispangas SEB Enskilda, mis siin 2007. aasta alguses tegutsema hakkab.

"Pakkumine tundus huvitav, Balti turul on kõvasti arengupotentsiaali," oli Sumbergi esimene kommentaar. "Niipea kui taipasime, et meil (SEBga - toim.) on ühised huvid, tuli kõik muu väga kiiresti," lisas pankur, kes on koos Henrik Igastaga juba kümme aastat Supremas töötanud. "Oli nagu aeg muutusteks," leidis Sumberg.

Uuel töökohal on Sumbergi eesmärk kaasa aidata Balti väärtpaberituru arengule, aidata kiiresti kasvavatel ettevõtetel raha leida ning arendada kapitaliturgu. "Varem või hiljem teen kindlasti oma firma, kuid see plaan on nüüd paar aastat edasi lükatud," ütles Sumberg.

Igastast saab SEB Enskilda Balti ettevõtete rahandusjuht ja tema hakkab vastutama kogu panga tegevuse eest Baltimaades. Koit saab ettevõtte rahanduse suuna kaasjuhiks ning Bergmanisest saab analüüsiüksuse juht Baltimaades.

LHV analüütiku Rait Maasikase sõnul tähendab Enskilda Eestisse tulek kindlasti konkurentsi suurenemist. "Tegemist on tõsiste tegijatega, neil konkurente pole," rääkis analüütik. Ta lisas, et nii LHV-l kui ka Supremal läheb raskeks, kuna kuskilt peab ju turgu võtma. Kuidas saab Suprema nelik hakkama, Maasikas kommenteerida ei tahtnud.

"Arvan, et kui keegi otsib endale partnerit, siis üldjuhul vaadatakse ikka konkreetseid inimesi ja seejärel panka, kes nende taga on," ütles investeerimispankur Allan Martinson, vihjates, et Supremast üle läinud mehed võivad olla SEB Enskilda edu pandiks. "Tegemist on tugevate tegijatega," lisas Martinson. Nii võib nelik võtta Supremast kaasa ka oma kliendid ja nood Enskildasse suunata. "Hea arsti juurde saab jääda ju ka siis, kui ta ühest firmast teise läheb."

Suprema on korraldanud Tallinki emissiooni ning varsti hakkab panga vahendusel kulgema ka Eesti Raudtee tagasiost. Firma on teinud töid veel Amserv Grupile, Talleggile, Sonerale ja Eesti Telekomile.

SEB Enskilda on SEB grupi investeerimispanganduse osa, mille asutas SEB London aastal 1982 Securities Servicesi nime all. Firma tegevusalade hulka kuuluvad ettevõtete rahandus (sh ülevõtmised ja ühinemised), aktsiad, turuanalüüsid ja aktsiaturud. SEB Enskildal on kontorid Stockholmis, Helsingis, Kopenhaagenis, Oslos, Londonis, Frankfurdis ja New Yorgis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing