Viisavabadus USAga on väikesele Eestile suur asi

Mati Feldmann 27. september 2006, 12:01

Loodame, et president Bushi visiit toob
kaasa Eestile viisavabaduse Ameerika Ühendriikidega, algab homme ilmuv Äripäeva
juhtkiri.

Eesti on USA liitlane terrorismivastases sõjas – seda on USA korduvalt kinnitanud. Eesti sõdurid on Iraagis ja Afganistanis õlg õla kõrval teiste liitlasvägede sõduritega. Veidi retooriliselt võib küsida, et kui USA pool usaldab koos Eestiga vaenlase tagalasse luurele minna, siis miks ta oma tagalat – Ameerika Ühendriike – avada ei julge.

Mis puutub suurema turvalisusastmega biomeetrilistesse passidesse, siis Eesti täidab need nõuded järgmisel aastal. Suurema turvalisuse vastu ei tohiks küll midagi siin ega sealpool Atlandit olla. Viisarežiim USAga on Eestile mõru pill ka ses mõttes, et Eesti kuulub juba üle kahe aasta NATOsse ja Euroopa Liitu, kuid liikmesriigi ametlik kohtlemine on jäänud endiseks, seisab toimetuse juhtkirjas.

"Me ei soovi olla hästi informeeritud pessimistid, kes selgitavad, miks ei saa, vaid ikkagi optimistid,” lõpetab juhtkiri.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. September 2006, 14:09
Otsi:

Ava täpsem otsing