Augustis läks kõige paremini ehitusmaterjali müüjatel

29. september 2006, 09:32

Augustis kasvas kõige kiiremini
majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ning ehitusmaterjalide müük, teatas
statistikaamet.

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2006. aasta augustis eelmise aasta augustiga võrreldes 19%. Suure nõudluse tõttu on endiselt edukad majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ning ehitusmaterjalide kauplused, kus müük kasvas augustis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 46%. Need kauplused andsid kogu jaekaubandusettevõtete müügi juurdekasvust 30%.

Augustis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 3,9 miljardit krooni. Kaupade jaemüügi kasvutempo oli tänavu kiirem kui aasta tagasi samal ajal, mil jaemüük kasvas vastavalt 13%. Kiireim juurdekasv oli tööstuskaupade kauplustel (31%).

Toidukaupade jaemüük, kus müügi kasv on aasta algusest alates stabiilne, kasvas müük eelmise aasta augustiga võrreldes 10%. Tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes jätkus positiivne trend, müük kasvas aastases võrdluses 44%.

Võrreldes 2006. aasta juuliga jäi jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük samale tasemele. Sõidukikaubandusettevõtete netokäive oli augustis 3,7 miljardit krooni, mis on ligi miljard krooni enam kui aasta tagasi samal ajal. 2005. aasta augustiga võrreldes suurenes netokäive jooksevhindades kolmandiku võrra ning 2006. aasta juuliga võrreldes 7%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2006, 09:32
Otsi:

Ava täpsem otsing