Börsikommentaar: III kvartali parim oleks olnud farmaatsiatehas

29. september 2006, 14:57

Kui börs lasknuks Tallinna farmaatsiatehase
aktsiaga Grindeksi tehtud ülevõtmispakkumise järel tehinguid teha, oleks aktsia
olnud konkurentsitult III kvartali suurima tõusuga aktsia, väidab Äripäeva
börsianalüütik Romet Kreek.

Sisuliselt on see esimene tõsiselt võetava ülekursiga pakkumine Tallinna Börsil. Ma ei oleks Grindeksilt küll sellist heldust osanud oodata. See on täielik kontrast Rakvere Lihakombinaadi pakkumisele, kus sisuliselt mingisugust preemiat hästitöötava ettevõtte eest ei makstud.

Grindeks on valmis ostma farmaatsiatehase aktsiad 80 krooniga. Aktsia maksis börsil 41,62 krooni, seega pakkus Grindeks 92 protsenti kõrgemat hinda, kui aktsia viimane hind. Kui hind oleks tõusnud 80 kroonini, oleks aktsia tõusuks III kvartalis olnud 131 protsenti. Farmaatsiatehase aktsia tõusis kvartalis 20 protsenti. Julgeks prognoosida, et tegu on tehnilise vormistuse taga ja parima aktsia tiitel tuleb Farmaatsiatehase aktsiale IV kvartalis. Oleks meeldiv, kui mõni aktsia suudaks suurema tõusuga üllatada ja Farmaatsiatehase aktsiale konkurentsi pakkuda.

Parimaks aktsiaks oli III kvartalis PTA aktsia, mis kerkis 67 protsenti. Järgnesid 35 protsendise tõusuga Tallinna Kaubamaja, 26 protsendise tõusuga Eesti Ehituse, 23 protsendise tõusuga Baltika ja 20 protsendise tõusuga Merko Ehituse aktsia.

Langejaid jätkus kolmndasse kvartalisse vaid kaks - Kalev (-10 protsenti) ja Viisnurk (-1,9 protsenti).

Romet Kreek

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2006, 14:57
Otsi:

Ava täpsem otsing