Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Lehtterase hind USAs langes

Romet Kreek 02. oktoober 2006, 00:00

USAs koges lehtterase hind esmakordselt jaanuari järel septembris langust. Septembris langes USAs lehtterase hind 1,6 protsenti. Purchasing Magazine kirjutas põhjustena kasvanud laovarusid USAs ning kasvanud importi riikidest, nagu näiteks Hiina.

Autotööstuses ja kodumasinate tootmises enimkasutatava lehtterase hind langes augustikuiselt 630 dollarilt tonn 620 dollarini. Rekordhinda maksti lehtterase eest 2004. aasta oktoobris - 714 dollarit tonn.

Terase nõudlust võivad kahandada USA majandusaktiivsuse langus. American Institute for International Steeli andmetel kasvas teraseimport USAsse kaheksa kuuga aastataguse ajaga võrrelduna 42 protsenti. Hiina terasetoodang võib sel aastal kasvada 19 protsenti, 420 mln tonnini.

Terasetööstust võivad oodata ees viletsamad väljavaated - kundedel ei lähe enam hästi. USA autotööstus kaotab positsioone, autotööstus on laenudega ülekoormatud, nagu ka autoostjad. USA elamuehitus koges üle aastakümne langust.

Samas ei arvestata ilmselt turuosaliste seas Hiina suurt buumi vaadates, et selle lõhkemine võiks ujutada maailma massiivselt odavamate metallidega üle, nagu Nõukogude Liidu lagunemise järel toimus. Kui kodumaine nõudlus kukuks järsult, on tootjale iga hind, arvestades madalaid tootmiskulusid, müügiks hea, kui vaid impordikitsendusi poleks. See seaks metallihinnad tõsise surve alla.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:18
Otsi:

Ava täpsem otsing