Politsei ärgitab harjulasi relvi üles andma

02. oktoober 2006, 15:35

Oktoobrikuu jooksul saavad Harjumaa
inimesed kampaania käigus registreerida või loovutada seni registreerimata,
leitud või aegunud lubadega tulirelvi, teatab ettevõte.

Põhja Politseiprefektuuri lubadetalituse komissar Steve Kümniku sõnul ei pea inimesed kampaania käigus relvade politseisse toomist pelgama. "Koostame relva üleandmise kohta dokumendid ning selgitame, kuidas saada relva seaduslikuks omanikuks," kirjeldab Kümnik üleandmisprotsessi.

Kümniku sõnul on kampaania eesmärk saada parem ülevaade tulirelvade tegelikust hulgast Tallinnas ja Harjumaal. "Peame olema veendunud, et relva valdaja tunneb ohutusnõudeid ja sellega kaasnevat vastutust," selgitab komissar. Samuti abistab politsei neid, kes soovivad tulirelva laskekõlbmatu suveniirina säilitada.

Põhja Politseiprefektuuris on registreeritud ligi 20 000 erineva otstarbega relva. Suurem osa neist on jahirelvad, veidi vähem on käsirelvi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. October 2006, 15:35
Otsi:

Ava täpsem otsing