Suurimat rentaablust näitas Alexela

Villy Paimets 03. oktoober 2006, 00:00

Äriregistrile esitatud majandusaasta aruannete kohaselt tegutsesid Eesti kütusemüüjad mullu keskmiselt kaheprotsendilise rentaablusega, suurima, ligi 37protsendise rentaabluse saavutas selle aasta algul edukalt pankrotist välja tulnud Alexela Oil, kuid nende puhul oli tegemist erakorralise kasumiga.

"Kütuste jaemüügiturg on väga konkurentsitihe. Alexela Oili kasum on erakorraline ega peegelda tegelikku olukorda jaeturul," teatas ASi Alexela Oil juhatuse liige Ain Kuusik.

Paremuselt järgmise, eelmisel aastal 3,7protsendise rentaablusega tegutsenud Neste Eesti ASi peadirektor Indrek Kaju ütles, et kütuseturg tervikuna on väga konkurentsitihe. "Sellest annab tunnistust mitme rahvusvahelise taustaga kütusefirma lahkumine Eesti turult," viitas Kaju sellistele kütusegigantidele Hydro Texaco ja Shell, kes on Eesti turult lahkuma pidanud.

ASi Jetoil juhatuse liige Lembit Eespäev tõi oma ettevõtte mulluseid tulemusi kommenteerides esile, et Jetoil ostis 100 protsenti ASi Maardu Terminal aktsiatest. "Oma terminali soetamine võimaldas teha kvalitatiivse hüppe kütuse logistikas ja müügis," ütles Eespäev. "Müügimahud ja tulud kasvasid kõigis turusegmentides, mis kajastub ka 2005. aasta tulemustes." Sel aastal läheb ettevõttel aga Eespäeva sõnul sama hästi või isegi veel paremini.

Statoil Eesti tegevjuht Helle Kirs-Toiger ütles, et möödunud majandusaasta oli Statoilile edukas ning eelmise aasta septembris rekordilisele tasemele tõusnud bensiini hind ei avaldanud Statoil Eesti müügimahule mõju.

"Autokütuste kallinemine on globaalne probleem, mis mõjutab majanduse arengut tervikuna nii Eestis, teistes Euroopa Liidu riikides kui ka mujal maailmas," ütles Kirs-Toiger. "Statoili turuosa Eesti autokütuste jaeturul on hinnanguliselt 30 protsenti, oleme kütuste jaemüügi valdkonnas turuliider ning eesmärk on sellel positsioonil jätkata."

Kirs-Toiger lisas, et Statoili jaemüügi eesmärk on peale autokütuste seotud lähipoodide ning teenindusjaamas pakutavate teenuste arendamisega.

Ka suhteliselt madala rentaabluse juures annab korraliku kasumi koguda, näiteks Neste Eesti eelmise aasta jaotamata kasum ületab juba poole miljardi krooni piiri - ulatudes 524 miljoni kroonini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing