Hansapank: Eesti pensioniinvestorid ei suhtu oma investeeringutesse loiult

04. oktoober 2006, 12:04

Hansapanga Investeerimistoodete osakonna
juhataja Art Lukas ei nõustu Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Meelis
Atoneniga, et Eesti pensioniinvestorid suhtuvad oma investeeringutesse
loiult.

Tänases hommikutelevisioonis väitis Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Meelis Atonen, et inimesed suhtuvad oma pensioniinvesteeringusse liiga loiult. Hansapanga investeerimistoodete osakonna juhi sõnul see ikkagi päris nii ei ole. "Meie kogemuse põhjal on väide, et inimesed oma pensioniinvesteeringutesse loiult suhtuvad, siiski veidi liialdatud. Statistika kohaselt tunneb päris suur hulk kliente iga kvartal huvi pensionifondi raporti vastu ja jälgib oma pensionivara seisu hanza.netis, samuti pole ka pangakontoris pensioni teemal juttu tegemine mingi haruldus," täpsustab Lukas.
Lukase sõnul on II pensionisambaga hetkel liitunud 500 000 ning ühe omadussõnaga neid iseloomustada ei õnnestu. " On erinevate huvide, soovide ja teadmistega inimesi. Analoogiaks sobib auto omamine - mõned inimesed tahavad oma autoga väga pühendunult tegeleda, teised ainult siis, kui midagi otseselt lahti on," kommenteerib Lukas inimeste huvi pensioniinvesteeringute vastu.
Lukase sõnul pensioniinvesteeringute osas ühtet Lääne standardit ei ole. "Ühtest Lääne standarit olemas ei ole. Samas on suur osa Lääne-Euroopast nii kogumispensioni süsteemi rakendamise, kui ka oma vara jälgimise tehniliste võimaluste poolest pigem maas," kommenteerib Lukas üldiselt.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. October 2006, 14:19
Otsi:

Ava täpsem otsing