Rahumaa ostis Põhjala kattematerjalide tootja

Silvia Kruusmaa 05. oktoober 2006, 00:00

Alta Capitali ühe omaniku Indrek Rahumaa sõnul on Scantarpi plussiks ettevõtte juhtiv positsioon ja tunnustatus Põhjamaades ja sektoris üldisemalt. "Juhtkond ja töötajad on rajanud hästitoimiva firma, mille võimalused laieneda Ida-Euroopas on ülisuured," ütles Rahumaa.

Rahumaa ei avaldanud tehingu hinda. "Lepingus on kirjas, et hinda me ütle," sõnas ta.

Scantarpi aktsionärid müüvad kõik aktsiad. Scantarp asub Soomes Kuopios ja annab tööd 96 inimesele. Eelmise majandusaasta käive oli üle 260 miljoni ja kasum üle 37 miljoni krooni.

Alta Capitali partner Jaak Raid leiab, et Venemaa ja Ida-Euroopa kattematerjalide turul on küllaga kasvupotentsiaali. "PVC-kattematerjaliga kaetud teraskonstruktsioonide ehitus, keskkonnaprojektid ja transpordisektor - kõigis nendes valdkondades toimuv annab alust oodata ettevõtte tootmismahu suurenemist lähiaastatel," ütles Raid.

"Scantarpi ülesehitamist alustasime 1993. aastal ja selle ajaga oleme kasvanud kiiresti. Täna oleme oma valdkonna juhtiv ettevõte Põhjamaades. Tulevikuväljavaated on head ja oleme veendunud, et kasvame ka pärast omanikuvahetust," ütles Scantarpi tegevjuht Helena Piispa.

Scantarp katab kangaid tugevdavate ja kaitsvate termoplastsete polümeeridega. Ligi 60% ettevõtte toodangust eksporditakse Euroopa riikidesse. Soomes on ettevõtte suurimad kliendid PVCga kaetud konstruktsioonide ja toodete tootjad ning Soome kaitseministeerium.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:19
Otsi:

Ava täpsem otsing