Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Wendre ostab vabriku Ida-Euroopas

09. oktoober 2006, 07:08

Wendre ostab Ida-Euroopas tegutseva teki-
ja padjavabriku, et pääseda lähemale Euroopa klientidele, kirjutab Äripäev.

Millises Euroopa Liidu riigis vabrik asub, ASi Wendre omanik Peter Hunt eelmisel nädalal öelda ei tahtnud, sest lõplik ostuleping peaks alles lähitulevikus allkirjad saama. Soetatavas ettevõttes töötab praegu umbes 100 inimest, kuid uued omanikud tahavad vabrikusse lisada liine ning töötajate arvu kahekordistada. Koos ostusummaga on plaanis vabrikusse investeerida 150 miljonit krooni.

"Kogu Saksamaa on kolinud oma tekitootmise Poola kanti, eks see vabrik siis kusagil seal on," lausus ASi Mivar juht Aado Rulli, kes polnud Wendre ostust palju kuulnud, kuid rääkis, et teki- ja padjatööstus on heal järjel just Eestis, Poolas ja Leedus.

Rulli mõtet toetasid ka teised tekstiilitöösturid - Wendre ostetav vabrik asub suure tõenäosusega Poolas. "Mulle tundub, et Poola on loogiline," ütles ASi Toom Tekstiil juht Illimar Toom.

Vabrik on moodne, logistiliselt hea koha peal, tööjõu poolest atraktiivne ning sobib meie strateegiaga.
Peter Hunt, ASi Wendre omanik "Ütleme nii, et see on, jah, Ida-Euroopas," vastas Wendre juht Vahur Roosaar küsimusele, kas huviorbiidis olev vabrik asub Poolas. "See ei ole Leedus," tunnistas Roosaar, kelle sõnul toodetakse tekke ja patju Ida-Euroopas mujalgi kui Leedus ja Poolas.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. October 2006, 07:08
Otsi:

Ava täpsem otsing