ÄP 5 aastat tagasi: EVPd elasid Hüvitusfondi üle

ÄP 10. oktoober 2006, 00:00

Valitsus kiitis 2001. aasta 9. oktoobri istungil heaks Hüvitusfondi töö lõpetamise korra eelnõu, mis tagab, et võlausaldajate õigustatud nõuded saavad täidetud, ning jätab vara üleandmise enne fondi lõpetamist valitsuse edasiste otsuste pädevusse.

"Hüvitusfondi lõpetamise korra järgi võib enne fondi lõpetamist anda raha ja muud vara stabiliseerimisreservi või valitsejale tingimusel, et fondile jäävad piisavad vahendid kohustuste täitmiseks," ütles rahandusministeeriumi finantsteenuste osakonna omandireformi talituse juhataja Karin Silm. Hüvitusfond lõpetab oma tegevuse hiljemalt kuue kuu jooksul pärast viimaste obligatsioonide lunastamist ehk 20. maiks 2003.

Hüvitusfond asutati septembris 1993 eesmärgiga pakkuda kattevara riigi väljastatavatele erastamisväärtpaberitele. Hüvitusfond on oma tegevusaja jooksul emiteerinud obligatsioone kokku 609,1 miljardi krooni eest ning fondi on paigutatud ligi 1,9 miljardit EVP-krooni.

Hetkeseis: Erastamisväärtpaberid elasid fondi pikalt üle - need kaovad käibelt alles selle aasta lõpuks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing