Enim kaubeldi Tallinki aktsiaga

Peeter Teder 11. oktoober 2006, 00:00

Tallinna börsil kaubeldi eile enim Tallinki põhiaktsiaga, mille käive ulatus 9,6 mln kroonini, aktsia tõusis päevaga 0,3 protsenti ja maksis 60,40 krooni (3,86 eurot).

Tallink teatas eile, et tõstab plaanitust rohkem laevapersonali palkasid. Palkasid tõstetakse Eesti lipu all sõitvatel laevadel sõltuvalt ametikohast 5 kuni 30 protsenti ja keskmiselt tõusevad palgad 15 protsenti. Keskmine palk Tallinkis oli eelmisel majandusaastal 12 500 krooni. Firma üld- ja administratiivkulud ulatusid eelmise majandusaasta esimesel üheksal kuul 109,5 miljoni kroonini. Kui jämedalt võttes arvestada nende kulude kasvuks 15 protsenti, tõuseksid need 125,9 miljoni kroonini. Ratsionaalselt võttes peaks see tähendama mõningast kaotust Tallinki investoritele ja aktsia oleks võinud ka vastavalt käituda. Eesti turg pole aga sageli efektiivne ning aktsia selle peale hoopis kosus. Ilmselt ei ole tegu firma majandustulemusi märkimisväärselt mõjutava sündmusega ja selle asemel panustatakse juba Silja Line'i ülevõtmisest tulenevatele võimalikele sünergiatele.

Tallinna Kaubamaja aktsia lõpetas päeva 2,2 protsenti plussis, makstes 89,34 krooni (5,71 eurot). Sellega tegi aktsia ka uue hinnarekordi ja oli põhinimekirjas enim tõusnud väärtpaber. Kaubamaja aktsia käive ulatus 3,7 mln kroonini.

Baltika aktsia hind kukkus taas allapoole 17 euro taset, makstes börsi sulgemisel 16,90 eurot ehk 264,43 krooni. Aktsiaga tehti tehinguid 5,6 mln krooni väärtuses. Baltika aktsia käis küll korra ära ülalpool 17 euro taset, kuid on jäänud kõikuma selle taseme alla. Märkimisväärne on viimasel ajal omanikku vahetanud Baltika aktsiate osakaal kogu firma aktsiakapitalist. Ühe kuu lõikes on see näitaja 17,9 protsenti ja viimase poole aasta lõikes 40,1 protsenti.

Suurim kukkuja oli põhinimekirjas Starmani aktsia, mille hind odavnes suhteliselt väikese käibe juures 3 protsenti ning mis maksis 55,08 krooni (3,52 eurot). Aktsia käive oli 202 000 krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing