Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ministeerium: kõik toetused on saadud

Silvia Kruusmaa 11. oktoober 2006, 00:00

Uued ELi liikmesriigid saavad ELi põllumajandustoetustest kokku vaid kümnendiku, kirjutas Kauppalehti. Euroopa Komisjoni arvutuste kohaselt on uutel liikmesriikidel õnnestunud saada ühisest kassast endale vaid 40% sellest varandusest, millele neile oleks õigus.

"Otsetoetuste osas on ELi rahast kasutatud maksimaalne võimalik summa, turukorralduslike abinõude rahastamine toimub vastavalt tegelikele mahtudele, seega ei saa väita, et võimalused oleksid suuremad kui välja makstud summad," selgitas Margus Palu põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakonnast.

Palu sõnul ei saa sügavama analüüsita öelda, et vahe on kümme korda. "Esiteks võrreldakse sageli ekslikult ainult põllumajandustoetuste erinevusi uutes ja vanades liikmesriikides. Objektiivsuse huvides tuleb võrrelda kõiki toetusi, sealhulgas maaelu ja turukorralduse toetusi koos põllumajandustoetustega," rääkis Palu. "Põllumajandustootmise maht on vanades liikmesriikides võrreldes uute liikmesriikidega oluliselt suurem. Seepärast on vanades liikmesmaades põllumajandustoetuste osatähtsus võrreldes maaelu arengu toetustega suhteliselt suur," märkis Palu.

"Uutes liikmesmaades saavutab põllumajandustoetuste osatähtsus aastaks 2013 vanade liikmesriikide taseme," selgitas Palu.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing