Euroopa Liidu eksperdid arutavad Tallinnas käibemaksu küsimusi

Mariliis Pinn 11. oktoober 2006, 14:26

Tallinnas toimub käibemaksuteemaline
seminar, kus Euroopa Liidu liikmesriikide esindajad arutavad käibemaksu
kogumisega seotud küsimusi, teatas rahandusministeerium.

Seminar toimub 11.-13. oktoobrini kestva Fiscalis 2007 programmi raames.

Seminarist võtab osa sadakond ametnikku ja eksperti Euroopa Liidu liikmesriikidest, samuti Bulgaariast, Rumeeniast, Horvaatiast ja Türgist.

Arutlusel on Euroopa Komisjoni iga kolme aasta tagant koostatav raport liikmesriikide ja nende kontrolli-institutsioonide aruannetes kirjeldatud menetluste kohta, mida liikmesriigid käibemaksukohustuslaste arvelevõtmisel, maksu määramisel ja kogumisel kasutavad.

"Käibemaksuteema olulisust Euroopas näitab juba asjaolu, et tegemist on ühe tähtsa osaga Euroopa Liitu kuuluvate riikide liikmemaksust omavahenditena liidu ühisesse eelarvesse. Püüame sinnapoole, et saavutada liikmesriikide võrdne kohtlemine ja proportsionaalsed rahalised kohustused Euroopa Ühenduste üldeelarve ees," selgitas Eesti rahandusministeeriumi riigieelarve osakonna nõunik Tiiu-Tatjana Reinbusch.

"Praegu kehtib hulgaliselt erisusi, millest kõige tuntum on vast Suurbritannia korrektsioonimehhanism ehk UK rebatt. See tähendab, et Ühendkuningriik saab osa edelarvesse makstud rahast teiste riikide rahaliste juurdemaksetena tagasi. Selle erisuse põhjustas olukord, kus Ühendkuningriigi maksuosa on tulenevalt suurest käibemaksubaasist teiste riikidega võrreldes suur, samas toetus Euroopa Ühenduste üldeelarvest on väike, kuna Suurbritannia põllumajandussektor on suhteliselt väikese osakaaluga. Nii see kui teised analoogilised erisused on muutnud süsteemi kohmakamaks ja läbipaistmatumaks," lisas Reinbusch.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. October 2006, 14:26
Otsi:

Ava täpsem otsing