Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    R-Klubi: Eesti rikaste TOP 500

    Koostades juba aastaid Äripäeva rikaste edetabeleid, on mul tulnud sageli kokku puutuda ühe kindla väärarusaamaga.
    Nii nagu ka tänase tabeli liider Toomas Annus paar aastat tagasi retooriliselt küsis - näidake, kus mul see raha on -, on ka paljudes lugejates tekkinud mõistmine, et meie miljonäride nime taga seisvad numbrid märgivad reaalse raha olemasolu.
    Õnneks või kahjuks see nii siiski ei ole. Jutt on nn arvestuslikust jõukusest, mis muutub tegelikkuseks siis, kui üks või teine miljonär otsustab oma aastatega kogutud osalused ühel päeval maha müüa.
    Ehk kui näiteks juba mainitud Annus otsustaks lähiajal realiseerida oma osalused, eeskätt aga 65,3 protsenti Merko Grupi aktsiatest, siis hetkeseisu arvestades võiks ta Äripäeva arvestuste kohaselt teenida veidi enam kui 2,2 miljardit krooni. Just sellisena tulekski R-Klubi nime all ilmuvat rikaste edetabelit käsitleda. Loomulikult võib vaielda tabeli koostamise aluseks oleva metoodika üle ja seda kahtluse alla seada. Seda ongi püütud teha, kuid ühtegi alternatiivset varianti ei ole suudetud pakkuda.
    Külastasin kevadel üht seminari, kus lugupeetud õppejõud ja investeerimisgurud rääkisid päev otsa ettevõtte väärtuse võimalikest hindamismeetoditest. Ehkki seminar ise oli sisukas ja huvitav, tulin sealt tagasi tühjade kätega - ühest valemit ettevõtte väärtuse hindamiseks ei pakkunud keegi.
    Ega saagi pakkuda, sest seda lihtsalt ei ole. Ja isegi kui rakendada väärtuse arvutamiseks keerukaid võrrandeid, võttes igakülgselt arvesse ettevõtte nõudeid ja kohustusi, laenude tähtaegu ja veel kümneid muid asjaolusid, selgub tegelik hind ikkagi siis, kui müügitehing reaalselt aset leiab.
    Nii et leppigem Äripäevas kasutusele võetud lihtsa metoodikaga, kus ettevõtte väärtuseks on võetud tema omakapital, millele on liidetud viimase aasta viiekordne kasum. Muide, viimastel aastatel toimunud rohked müügid on näidanud, et väga paljudel juhtudel on sel viisil saadud tulemus üllatavalt lähedane tegeliku müügihinnaga.
    Tõsi, sellel meetodil on üks nõrk koht. Nimelt kui mitte süüvida kasumi kujunemise detailidesse, võib tulemus tegelikkust tõsiselt moonutada. Nii juhtus see aasta tagasi Margus Kangrole kuuluva osaühinguga Alvekor.
    Matemaatiliselt oli küll kõik korras: Alvekori omakapital oli 282,2 miljonit krooni ja puhaskasum 234,67 miljonit krooni, mis tegi ettevõtte väärtuseks 1455,55 miljonit krooni. Et olin tabeli koostajana jätnud tähelepanuta kasumi tekkimise mehhanismi (suurema osa kasumist andis ühekordne tehing Viru Keemia Grupi aktsiate omandamisel võileivahinna eest ning seejärel nende aktsiate arvestamine kasumiosaluse meetodil), tõstiski see Kangro tabelis ootamatult ja ka teenimatult koguni teisele positsioonile.
    Tänavust tabelit koostades olen püüdnud selliseid hälbeid igati vältida ning ühekordse suurtehingu puhul liitnud omakapitalile vaid ühekordselt arvestatud puhaskasumi.
    Ja veel. Ennetades süüdistusi, miks Eesti rikkaimateks inimesteks peetud Hillar Teder ja Toomas Tool tabelis nii taga asetsevad, siis kordan veel kord üle, et arvesse on võetud üksnes Eestis registreeritud firmad. Tederi Venemaa-äridest ja Tooli Läti-firmade tegemistest on üsna raske tegelikkusele vastavat ülevaadet saada. Seda enam, et välisriikides on oma ettevõtteid asutanud veel sajad eestlased.
    Ühtsete põhimõtete huvides on seetõttu eiratud ka Londoni börsil noteeritud Playtechi aktsionäri Rain Kivisiku äriosalust, mille väärtus ulatub mitmesaja miljoni kroonini.
    Tabeli koostamise aluseks on 2005. aasta majandusaruanded. Ettevõtte väärtuseks on nn rusikareegli järgi loetud omakapital, millele on liidetud viiekordne 2005. aasta puhaskasum. Sealt edasi on välja arvutatud igale aktsionärile või osanikule kuuluv osa ettevõtte väärtusest.
    Börsil noteeritud ettevõtete puhul on aluseks võetud aktsia hind tänavu mai lõpul ehk siis perioodil, mil dividende maksti.
    Üksikud tärniga toodud summad on osaliselt arvestatud 2004. aasta andmete põhjal, kuna 2005. aasta aruanne oli esitamata või esitatud hilinemisega.
    Ühtekokku oli vaatluse all ligi 1800 ärimeest ja -naist ning nende valik tugines tabeli koostaja isiklikule andmebaasile.
    1. Toomas Annus 2237,24 mln kr
    Kolmandat aastat järjest rikaste edetabelis esikohta hoidev Toomas Annus on börsil noteeritud Merko Ehituse nõukogu ja selle emafirma Merko Grupi juhatuse esimees.
    Lisaks 72protsendilisele osalusele Merko Ehituses kuuluvad grupi koosseisu veel E.L.L. Kinnisvara, Merko Kaevandused ja Angroo Ehitus. Et Annusele kuulub 65 protsenti Merko Grupi aktsiatest, tegutsevad kõik need ettevõtted tema täieliku finantskontrolli all.
    Vaatamata hoogsale tegevusele kõigis kolmes Balti riigis, annab valdava osa Merko Ehituse müügitulust ikkagi Eesti turg. Kui Merko Ehitus saab tänu börsiettevõtte staatusele piisavat tähelepanu, siis E.L.L. Kinnisvara tegemistest teatakse oluliselt vähem, ehkki tegu on Eesti ühe suurema kinnisvarafirmaga. Olgu öeldud, et ettevõttel oli eelmise aasta lõpuks ainuüksi põhivara bilansi järgi üle 1,1 miljardi krooni. Eestis kuulub talle pool Sikupilli Kaubanduskeskusest ja sisuliselt neljandik Viru Keskusest, lisaks veel pool Reval Express hotellist ja pool Tallinki hotellist Viru väljaku ääres. Rääkimata mitmest büroohoonest. Lätis kuulub ettevõttele 75% Riia Spice-keskusest ja Leedus sama suur osa Mandarinase kaubanduskeskusest. Kohe-kohe on aga Leedus valmimas veel kaks kaubanduskeskust, kusjuures Vilniuses kerkivas Panorama keskuses tuleb ligi 52 000 ruutmeetrit rendipinda. Riias on ehitusootel mitu büroohoonet ning Tallinnas on järgmisel aastal lisandumas uus hotell kesklinnas ja veel üks büroohoone.
    Nii nagu omal ajal viidi E.L.L. Kinnisvara Merko Ehituse alt viiele mehele kuuluva Merko Grupi alla, toimiti läinud aastal samal moel ka Merko Kaevandustega. Viimati mainitu on esialgu küll vaid kahjumit tootnud, kuid võib arvata, et seegi projekt muudetakse Annuse juhtimisel peatselt kullaauguks.
    Valdo Randpere: Kohtusime Annusega 1982. aastal, kui käisime Urmas Alenderiga Väinamere EÜEs esinemas. Annus oli seal komissar ja aitas meile transporti organiseerida. Oleks ma siis teadnud, et temast 20 aasta pärast rikas mees saab, oleks ta ehk bändi võtnud. Annus oli selline roosapõskne, sportlik poiss. Annus pole seda tüüpi mees, kes on kleepunud teleobjektiivi külge. Talle meeldib mõjutada, mitte nähtav olla.
    IBM Eesti juhi Valdo Randpere kommentaarid TOP 10-le kogus Liis Kängsepp
    Mõned aastad tagasi Sylvesteri aktsiate müügiga sadu miljoneid kroone teeninud Mati Polli suutis läinud aastal oma investeerimisfirmale Tristafan anda uue hinguse.
    Ettevõtte varade maht kahekordistus pelgalt ühe aastaga, küündides nüüd üle 800 miljoni kroonini. Nii kuulub talle pool Pärnu suurimast, Kaubamajaka nime kandvast keskusest ning ka Tallinnas mitu suurt kinnisvaraobjekti, mis on valdavalt välja renditud. Lisaks on Tristafan osanik mitmes Leedu ja Läti kinnisvarafirmas.
    Lisaks kinnisvarale on Polli enda jaoks leidnud ka mitu uut investeerimisvaldkonda, näiteks pagaritööstuse, kus ta ostis enamusosaluse Tamsalus tegutsevas ASis Hallik ja endise Viru Leiva varad, ning laevanduses, kus ta on omandanud osaluse firmas nimega Navi Shipping Ltd.
    Koos oma ammuste partnerite Urmas Nimmerfeldti, Peeter Männi ja Kaido Jõelehega on Polli üks aktsionäre ASis Vigrelle, mis tegeleb investeerimisega metsa- ja põllumajandusse. Vigrelle on sisuliselt ainuomanik osaühingus Metsatervendus, mille omanduses on ligi 1000 hektarit maad, enamikus metsa. Teine tütar, AS Maasu tegeleb aga piimatootmise ja teraviljakasvatusega. Vigrellele kuuluvate varade maht ulatub 200 miljoni kroonini.
    Valdo Randpere: Olukorras, kus metsamaterjal on hakanud otsa lõppema, oli nutikas, et ta Sylvesteri maha müüs. Ehitas firma üles, müüs tipus maha ja liikus edasi.
    Eesti mõistes muinasjutuliselt jõuka Transgroup Investi üks omanikke.
    Ettevõtte müügitulu ulatub tänaseks juba üle 10 miljardi kroonini aastas, varade maht on aga ligi neli miljardit kroonini. Kontserni koosseisu kuuluvad kümned Eestis ja Venemaal registreeritud firmad, mis tegelevad raudteeveoste ekspedeerimise, tsisternvagunite tootmise, üldehituse, kütuse müügi, turisminduse, turvateenuste osutamise, väetise ja killustiku tootmise ning veel mitme muu alaga, finantsteenused sealhulgas. Tagatippu kuulub ettevõttele veel ligi 200 miljoni kroonine väärtpaberiportfell, mis sisaldab näiteks Gazpromi, Lukoili ja Sberbanki aktsiaid. Erinevalt oma kaaskompanjonist Sergei Glinkast kuulub Liksutovile veel ka 10% Muugal tegutseva söeterminali aktsiatest.
    Maksim Liksutovi kaasaktsionär Transgroup Investis.
    Ehkki mehed ise mingeid kommentaare oma osaluse kohta ei anna, on ettevõtte tegevjuht, nüüd juba 74aastane Juri Rapoport väitnud, et Liksutovi ja Glinka puhul pole tegu variomanikega.
    Samal ajal mainivad Vene allikad Transgroup Investi omanike hulgas ka sealse oligarhi Iskander Mahmudovi nime, mis annaks rahuldava seletuse Liksutovi ja Glinka ootamatule rikastumisele. Nimelt tegutseb Mahmudovi kontrolli all Venemaa hiidkompanii Transmašholding, mille ettevõtetes valmib 85% Venemaa veduritest, 92% reisivagunitest ja 75% elektrirongidest. Ühtekokku annab kompanii tööd enam kui 60 000 inimesele.
    Tähelepanu köidab ka Transgroupi Investi Vene tütarfirma OOO Transgroup kodulehekülg, kus ilmuvad järjest uued uudised ettevõtte uutest, Eesti mõistes ülikallitest projektidest. Muide, hiljuti ajakirjas Forbes ilmunud Vene ettevõtete edetabelis oli Transgroup oma suuruselt 46. kohal. Samas on Eesti Transgroupi aruande põhjal antud juhul tegu vaid ühega paljudest tütarettevõtetest. Nii et midagi siin ei klapi kohe kindlasti.
    Elupõline hotelliärimees, kes hiljuti ühtäkki teatas, et müüb oma osaluse Scandic Hotel Eestis ja lahkub selle juhtkonnast.
    Sildmäe osalus Scandicus oli 14 protsenti. Tegelikult ei tähendanud see sugugi tema lahkumist hotelliärist, sest Pärnu Rannahotell jäi Sildmäele alles ning juba räägitakse ka uue hotelli või büroohoone rajamisest Tallinna südalinna. Seega jutt oli pigem lahtiütlemisest oma välispartnerist, kelle suutmatus otsuseid langetada pärssis energilise ärimehe tegevust.
    Hansapanga ühe asutajana teenis Sildmäe pangaaktsiate müügiga sadu miljoneid kroone. Tema investeerimisfirmade Sencel ja Martlet varade kogumaht küünib juba 700 miljoni kroonini. Senceli väärtpaberiportfell ulatus aga juba 300 miljoni kroonini, kusjuures lisaks aktsiatele ja võlakirjadele on ta hakanud investeerima ka kulda.
    Valdo Randpere: Oleme Sildmäega koos jahil käinud, ta pole kambaliider või esiletikkuja, on selline tagasihoidlik vend. Jahil paned tähele, et ta tuleb ja läheb, aga sa ei märka, mis ta vahepeal teeb. Pole võrreldav Villu Reiljaniga, kes sätib end kuhugi istuma ja kelle ümber rahvas siis koguneb. Kui jahipidamine 15 aastat tagasi moodi läks ja muutus elustiiliks, siis oli Sildmäe selle edendaja ja kirglik jahikorraldaja.
    Hoiupanga aktsiatehingutega kuulsaks saanud juristist investor, kes pole ka pärast Hansapanga minekut rootslaste Swedbanki ainuomandisse vabanenud Daiwa painest.
    Vichmanni ainuomandis oleva Hoiupanga Töötajate ASi kohustuste hulgas seisab siiani 1997. aastast pärit Daiwa 10protsendise intressimääraga võlakiri summas 127 miljonit krooni, mille tagastamise tähtaeg sai ümber juba kuus aastat tagasi. Ettevõtte varade maht ulatub aga juba peaaegu 900 miljoni kroonini. Samasse suurusjärku jääb teisegi Vichmannile kuuluva ettevõtte, osaühingu First Telecom Trading varade maht, küündides ligi 700 miljoni kroonini. Kusjuures osalused raudtee- ja bussifirmas kuulusid veel läinud aastal tema kolmandale ettevõttele, OÜ-le Moonrider.
    Selgemaks hakkavad saama ka tegelikud jõujooned kaks aastat tagasi moodustatud kontsernis Go Group, mille alla koondati rongiliinid, kümmekond kokkuostetud bussiettevõtet ja turismifirma ning mille ainuomanikuks oli pikka aega vormistatud Anti Selge. Alates selle aasta oktoobrist kuulub 48% Go Groupist Vichmanni firmale First Telecom Trading.
    Valdo Randpere: Vichmann on investeerinud asjadesse, mida mina või ka teised vaatasid toona, et see on jumala mõttetu ala, no mida kurat sa vead Maalisid ja Juulisid mööda kehvi külateid! Aga praegu on asi vinge - sõidad rongiga Tallinnast Tartusse ja terve tee on WiFi olemas.
    Kaks aastat tagasi Äripäeva ja tänavu EBSi poolt aasta ärimeheks valitud Berman on BLRT Grupi hing ja suurim aktsionär.
    Tunnistas hiljuti ettevõtte siselehes, et BLRT Grupp elab praegu üle oma ajaloo raskeimat perioodi, mis on paljuski tingitud raskustest töölubade hankimisega laevaehituses hädavajalike spetsialistide sissetoomiseks Ukrainast.
    Lisaks Eestile tegutseb BLRT Grupp ka Leedus, Lätis ja Soomes. Tänavu septembris teatas ettevõte koos Soome Wärtsilä kontserniga, et hakkavad ühiselt rajama Leetu Klaipedasse uut laevatehast. Oma esimese ühisettevõtte moodustasid samad partnerid aga juba kevadel Eestis, et hakata koos laevamootoreid remontima.
    BLRT Grupp pole Bermani juhtimisel veel kordagi dividende jaganud. Kogu teenitud kasum, mida on aastatega kogunenud juba üle 1,8 miljardi krooni, on investeeritud tootmise edasisse arendamisse.
    Valdo Randpere: Üritasin talle kunagi maha müüa ideed hakata Kaia Kanepit (tennisist - toim) toetama, aga ei õnnestunud. Selle asemel sattusime rääkima erinevatest kaubalaevadest, mis nõukogude ajal siin sõitsid. Vanast peast on ta ära õppinud tennise ja mängides on ta hirmus võitlejahing, paneb täiega ja peab võitma. Ega ta ei anna alla - võidab mängides lahingu, kaotab sõja, aga lipp on ikka püsti. Ta on kihvt vana, erastas BLRT, mis tundus veel mõttetum kui Vichmanni transpordiäri ja polnud üldse kindel, et sellest midagi välja tuleb.
    Hansapanga üks asutajaid, kes teenis aktsiate müügiga läinud aasta kevadel sadu miljoneid kroone.
    Väikeinvestorite eestvõitlejana tuntud Meerits on tänavu jäänud hätta oma investeerimisfirmade majandusaruannete esitamisega äriregistrile ning keeldub ka Äripäevale firmade ülevaadet andmast, mistõttu tuleb leppida 2004. aasta tulemustega. Raske öelda, kas selle taga on maksuameti teravdatud huvi Hansapanga aktsiatega sooritatud tehingute vastu või midagi muud.
    Meeritsa investeerimisfirmade Amalfi ja Altamira varade koguväärtus oli 2004. aasta lõpul kokku 500 miljoni krooni ringis, kusjuures kohustusi oli vastukaaluks vaid 75 miljoni krooni ümber. Suure osa varast moodustasidki Hansapanga aktsiad, nii et ekspankur pidi ilmselt tänavu nägema vaeva, leidmaks tulusaid investeerimisobjekte.
    Valdo Randpere: Meeritsa sõnavarast puudub sõna "tarbimine", tema sõnavarasse kuulub ainult "investeerimine". Ta lubab endale väga vähe naudinguid selle raha juures, mis tal on. Kui panna kümme selli kõrvuti seisma ja käskida sealt miljonär välja valida, siis Meerits näeks välja nii, nagu tal oleks kõige vähem raha. Ei saa seda inimestele ette heita, osa on lihtsalt sellised, kelle jaoks investeerimine ja kõik sellega kaasnev on nagu mõnuaine, mida ei saa küllalt ning mida peab endale veeni süstima.
    Olympic Entertainment Groupi suuromanik, kes otsustas äsja oma ettevõtte aktsiad börsile viia.
    Aktsia müügihind on üsna kõrge ning kui see pärast noteerimist püsima jääb või koguni tõuseb, kerkib Karu hoobilt ka järgmise aasta rikaste edetabelis.
    Juba ongi kokku arvutatud, et Karule kuuluva aktsiapaki väärtus tõuseb sel juhul vähemalt 2,4 miljardi kroonini, mis annaks talle käesolevas edetabelis kindla esikoha. Et aga tabeli koostamisel on aluseks 2005. aasta aruanded, siis jääb üle vaid oodata järgmist tabelit aasta pärast.
    Karu suutis aktsiate avaliku emissiooniga korraldada ka väikese revolutsiooni, pannes need üheaegselt müüki kõigis kolmes Balti riigis. Võib arvata, et kasiinofirmal on üsna ambitsioonikad plaanid ning peagi lisanduvad uued turud Eesti, Läti, Leedu, Ukraina, Valgevene ja Venemaa kõrvale, kus Olympic juba tegutseb.
    Valdo Randpere: Karu on kirglik meremees ja tal on suur paat. Loodetavasti ta siiski juhib oma firmat paremini kui seda paati. Ärimehena on ta väga aus ja plaanin isegi Armini kasiino aktsiaid osta, sest ma võin olla rahuliku südamega, et senikaua, kui Armin seal eesotsas on, juhib ta ettevõtet hästi. Ta ei taha raha kuhugi nurga taha toppida, vaid ta on juht, kes tahab, et firmal läheks hästi ja ettevõte kasvaks.
    Jõukuse allikateks turvakontsern Falck Baltics ja isiklik investeerimisfirma U.S. Invest.
    Mullu talvel lõppes Sõõrumaa koostöö Märt Vooglaiuga, mille järel seni ühised kinnisvaraprojektid kaheks jagati. U.S. Investil on lisaks 11 tütarfirmale osalus veel kümnes sidusettevõttes. Põhitulu pärinebki kinnisvaraprojektidest. Varade kogumaht küünib 600 miljoni krooni kanti. Kõrvuti oma Eesti äridega tegutseb üha laialdasemalt ka Lätis, Leedus ja Loode-Venemaal.
    Venemaale trügib ka Sõõrumaa osalusel tegutsev turvafirma Falck Baltics. Hiljuti rabas ta aga äriilma teatega, et ei välista Gruusia pangandusturule minekut. "Gruusia suurim pank on oluliselt väiksema bilansimahuga kui meie Falck Baltics," sõnas ta teda küsitlenud ajakirjanikule.
    Valdo Randpere: Sõõrukat ma tunnen kõige paremini ja teda peetakse Eestis kapitalistiks number üks. Kindlasti pole tagasihoidlikkus tema tugevaim joon. Inimesena on ta hästi meeldiv, laseb teistel oma heaolust osa saada. Näiteks kord koolivaheajal võtsime mõlemad oma lapsed ja olime Hispaanias tema majas. Kuna ta polnud seal pikka aega käinud, oli Ferrari aku tühjaks saanud ja ka mul lubati kruvikeerajaga auto all roomates akut otsida.
    Lõpuks leidsime selle üles, leiutasime mingi akulaadija ja lootsime öö otsa, et auto põlema ei läheks. Talle võib üldse kõik asjad maha müüa, kui need punaseks värvida ja Ferrari peale kirjutada. Tal on ka meeletu töövõime ja tahtejõud, näiteks tennises oli ta veel mõned aastad tagasi andetu, kuid töökas. Kaks aastat tagasi andsin talle platsil tennises peksa, aga nüüd ei võida ma enam peaaegu kunagi.
    Tallink Grupi suuromanik Infortari ja Linandelli kaudu. Ehkki Tallink Grupi aktsiate käekäik börsil on kulgenud algselt kavandatust kehvemalt, suudeti tänavu läbi viia täiendav aktsiaemissioon. Laevandusfirma edendamise kõrvalt tegeleb Pant oma investeerimisfirmas Mersok, mille väärtpaberiportfell küünib ligi 100 miljoni kroonini.
    Osaühingute Kerme Investeeringud ja Ivard ainu- ning ASi Vigrelle kaasomanik. Üks endistest Sylvesteri võtmetegelastest, kes mõned aastad tagasi oma osaluse ühiselt ja elegantselt Stora Ensole müüsid. On investeerinud mitmesugustesse aktsiatesse ja võlakirjadesse üle 600 miljoni krooni. Järjest kasvanud on investeeringud kinnisvarasse.
    Põhiline tuluallikas on AS Technomar ja Adrem, mis tegeleb vineeri ja spooni ostu-müügi ning töötlemisega. 85% toodangust, peamiselt kaablitrumlid, läheb ekspordiks, sealhulgas euroliidu maadesse. Omab tütarfirma kaudu Tallinnas Lasnamäel kaubamaja - Idakeskust. On suuromanik ka ALG Liisingu ASis, mis püüab pakkuda konkurentsi otseselt pankadega seotud liisingufirmadele.
    Avalikustas pisut rohkem kui aasta tagasi oma seni varjatud suurosaluse Tallink Grupi emafirmas. On Infortari juhina keskendunud peamiselt kinnisvaraprojektide arendamisele, millest suuremad on uus konverentsihotell, büroohoone Sadama tänavas ning hiigelprojektina kavandatud Lasnamäe vabaaja- ja kaubanduskeskus, mis kavade kohaselt peab valmima aastaks 2010.
    Enn Pandi ja Ain Hanschmidti äripartner, kelle peal on Tallink Grupi igapäevaelu juhtimine. Laevafirma viimaste aastate tegevust iseloomustab jätkuv uute laevade ostmine ning ühtaegu uute turgude hõlvamine. Sellele vaatamata andis 60% läinud aasta müügitulust jätkuvalt Eesti-Soome laevaliin.
    Seisis läinud aastal tõsise probleemi ees, kui investeerimist ootasid Hansapanga aktsiate müügiga teenitud sajad miljonid kroonid. Kui tema enda nimele laekunud miljonite investeerimisest puudub ülevaade, siis talle kuuluv AS Genteel on tulnud selle ülesandega edukalt toime: ligi 400 miljonist seisis niisama arvel vaid 3,6 miljonit krooni.
    Haldab oma aktsiaosalusi valdusfirma Tristen Trade kaudu. Suurimat tulu teenib Viru Keema Grupist, mille varade maht on kasvanud juba üle 1,6 miljardi krooni ning müügitulu on jõudnud miljardi krooni piirimaile. Omab märkimisväärseid investeeringuid ka kinnisvaras, sealhulgas suurosalust endise Tallinna Panga maja omavas ettevõttes.
    Fjodor Bermani järel suurusel teise aktsiapaki omanik BLRT Grupis, mis lisaks kümnetele Eestis tegutsevatele tütarettevõtetele omab märkimisväärseid investeeringuid veel ka Leedus, Lätis, Venemaal ja Soomes. Viimaste aastate suurimad investeeringud ongi suunatud Leetu laevatehase ehitamisse.
    Metallitoodete hulgi- ja jaemüügi suurtegija, kes Eesti kõrval on aina enam enda kätte haaramas ka Leedu turgu. Teinud viimastel aastatel olulisi investeeringuid oma tootmise laiendamiseks ning uute turgude hõlvamiseks, sealhulgas Saksamaal. Levadiale kuluvate varade koguväärtus on kasvanud üle 750 miljoni krooni. Lisaks oma ettevõtte edukusele naudib Levada ka talle kuuluva jalgpalliklubi edusamme.
    Investeerimisvabriku nime all tegutsev ettevõte väärib igati oma nime. Põhiline kasumiallikas on Lätis tegutsev tütarettevõte Alta Capital Partners SIA, mille 70 protsendi aktsiate väärtuseks on Rahumaa hinnanud enam kui 400 miljonile kroonile. Sama nime kandval Eesti sõsarfirmal siiski nii hästi ei lähe, ehkki senise Klementi ümberkorraldamine annab siingi lootust parematele tulemustele.
    Silbergroupi ja Silberauto majandustulemused kinnitavad, et Mercedes on jätkuvalt üks hinnatumaid automarke Eestis. Müügitulu on jõudmas juba 3 miljardi krooni lähedale. Eesti kõrval on arvestatav tegija ka Leedus. Automüügikontsernile kuulub märkimisväärne kogus kinnisvara.
    Ehkki Eestis näeb meest viimastel aastatel harva, tegutseb tema Pro Kapital Grupp siin edasi. Tõsi, uueks meelispaigaks on saanud Läti, seda Leedu ja koduse Itaalia kõrval. Vilgast tegevust kinnisvaraäris häirib aga siiani Eestis pooleliolev kohtuvaidlus, mis kestab alates kriminaalmenetluse algatamisest juba üle viie aasta.
    Priit Piilmanni kauaaegne äripartner ja Viru Keemia Grupi üks omanikke. Koos elati üle keerulised ajad, mil oldi sunnitud oma osalusi peitma offshore-firmade taha. Isiklik investeerimisfirma Strategius on keskendunud peamiselt osaluste hoidmisele kinnisvaras tegutsevates sidusettevõtetes.
    Vineeri- ja mööblifirma TVMK tootmise väljaviimine Tallinna kesklinnast Kohilasse on kulgenud seni edukalt. Valdusfirma Grove Invest alustas samal ajal kunagistes tehasehoonetes kinnisvaraarendust ning suur osa eksklusiivseid kortereid on juba ette ära müüdud. Äritegevusele lisavad indu TVMK kordaminekud jalgpallimurul.
    Suurosalused kütusefirmades annavad jätkuvalt põhjust tegelda oma lemmikprojektiga Bekkeri sadamas, kus suurem lõikusaeg alles ees ootab. Sadamaga tegeleva Logman Investi kõrval on teine valdusfirma Primos investeerinud aga väga eripalgelistesse valdkondadesse alates lasertehnoloogiast ja lõpetades venekeelse meediaga.
    Tegeleb jätkuvalt plastist pakkematerjalide tootmise ja kinnisvaraga. On ilmselt üks suuremaid kinnisvaraomanikke Tartus, kus Rondam Grupi ettevõtetele kuuluvad mitmed ärikeskused ja kaubamajad. Sisenemas ka hotelliärisse. Samas annavad kasumit ka tema kontrolli all tegutsevad tootmisettevõtted - Estiko plastitööstus ja Wermo mööblivabrik.
    Naudib jätkuvalt Briti Neitsisaartel registreeritud ettevõttest tulevaid dividende, mis laekuvad siinse Pambos Holdingu pangakontole. Aastaid kestnud vaidlus maksuametiga, kellele pole meeltmööda kõnealuste dividendide aluseks olnud Levicomi müügi asjaolud, on muutumas juba farsiks. Aeg-ajalt taas meedia tähelepanu köitev skandaal pole pärssinud investeerimisportfelli pidevat kosumist.
    Hansapanga asutamisega end juba Eesti majanduse ajalukku jäädvustanud ärimees on juba suutnud end Rocca al Mare kooliga piisavalt jäädvustada ka siinse erahariduse kuldlehekülgedel. Järgmine etapp on mõisahariduskeskus. Unarusse pole jäänud ka rohkem otsese äriga seotud investeerimisvaldkonnad nagu tsisternvagunite ost ja rentimine, tuulepargi rajamine ning kinnisvaraarendus.
    Juba mitmendat kuud sosistatakse meediaringkondades, et Ekspress Grupp läheb kohe-kohe börsile. Ettevõtte senine äriedu annab sellisele käigule põhjust küllaga, iseasi, mida börsilt teenitud rahaga edasi teha. Üks võimalik investeerimissuund on Leedu, kus Luige käes on kopsakas osa ajakirjade turust. Eks tulevik näitab, kas nendel sosinatel ka alust on. Meediaga tegeldes pole mees ka oma teist ihalust, kinnisvara ära unustanud.
    Avalikkusele peamiselt hotelli Metropol omanikuna tuntud mees on kuidagi märkamatult suutnud rajada terve kinnisvaraimpeeriumi. Peamiselt Tallinnas arendatavate kinnisvaraprojektide koguväärtus ulatub juba sadadesse miljonitesse kroonidesse. Kusjuures vahepeal omandatud osaluse Saku Suurhallis on ta jõudnud juba edasi müüa.
    Viimastel aastatel on keskendunud kinnisvaraarendusele ja ehitustegevusele Mähe ja Merivälja kandis. Suurim projekt on 57 kortermajast koosnev uuselamurajoon, mille lõplik valmimine on kavandatud 2008. aasta algusesse. Rajanud gaasikatlamaja, et ehitatud maju ise soojusega varustada. Osaline ka reisifirmas ja saunaäris.
    Üks põhitegijaid Muuga sadamas, kust läheb teele miljoneid tonne kaupa Euroopasse, Ameerikasse, Aasiasse ja Aafrikasse. Seda lisaks traditsioonilisele kütusetransiidile. Tõuseb järgmise aasta tabelis oluliselt, sest omandas tänavu mitmed äsja lahkunud Aadu Luukase osalused.
    Rajanud Järve keskusesse tõelise ostuparadiisi ja seda sisuliselt tühjale platsile. Suur osa tulust laekubki poepindade rendist. Pole samas unustanud ka ehitusmaterjalide tootmist Silikaadi tehases, mille toodangust ligi pool läheb ekspordiks. Arendab ka ise jaemüüki Key ehituskauplustes ja Aatriumi sisustuskaubamajas.
    Üks Säästumarketite keti omaaegsetest loojatest. Kuulub kaudselt Eesti Raudtee omanikeringi. Oma isiklikke investeeringuid toimetab firma Relaxor kaudu, mille huviorbiidis on viimasel ajal peamiselt kinnisvara. Ostis läinud aastal koos oma ammuse äripartneri Indrek Prantsiga Tallinna kesklinnas skandaalse suurkinnistu, mis advokaat Viktor Kaasikut vaevas.
    Armin Karu partner kasiinoäris. On suutnud end juba aastaid tagaplaanil hoida. Arvata võib, et pärast Olympicu börsiletulekut kerkib järgmise aasta tabelis oluliselt. On koos Karuga asutanud osaühingu Maarjamäe Kinnisvara.
    Tõusis uuesti haljale oksale tänu koostööle Urmas Sõõrumaaga. Viljakas ühistegevus lõppes varajagamisega läinud aasta lõpus ning nüüd püüab kumbki mees eraldi oma kinnisvaraprojekte arendada. Ei saa kuidagi lahti vajadusest poliitikutega suhelda, mida tõendab nõukogu liikme staatus Tallinna Sadamas.
    Üks neljast omaaegsest Norma direktorist, kes ettevõtte elegantselt erastasid ning kes nüüd Norma müügiga teenitut juba aastaid edukalt NG-Investeeringute kaudu paigutavad. Tallinna Kaubamaja koos Tartu Kaubamaja ja Selveri-ketiga, Liviko ja Balbiino on vaid üksikud näited.
    Fjodor Bermani äripartner ja BLRT Grupi nõukogu esimees. Hoiab juristina silma peal suurfirma tehingute õiguslikel küsimustel. Ajalukku on läinud tema võitlus Meretehase eest.
    Sylvesteri üks endisi juhte ja omanikke, kes tegeleb nüüd aktsiate müügiga teenitud miljonite investeerimisega. Oma isiklikke rahapaigutusi toimetab Crevi Investeeringute vahendusel, mis on investeerinud nii finantsinstrumentidesse kui ka kinnisvarasse.
    Mõned kohad eespool asuva Sven Mansbergi lähim äripartner. Üks Eesti Raudtee kaudsetest omanikest. Investeerimisfirma Entacom põhitulu pärineb erinevatest osalustest sidusettevõtetes. Teinud olulisi paigutusi kinnisvarasse.
    Taas üks endisi Sylvesteri juhte ja omanikke. On nüüd tõsiselt ette võtnud kinnisvaraarenduse Kaamos Varahalduse ja Kaamos Investeeringute kaudu. Loonud ka oma ehitusfirma Kaamos Ehitus, mille esimene tegevustander asub Tallinnas Tammsaare tee ääres, kus on kerkimas suur ärikompleks.
    Eestis üks suuremaid metsaomanikke. Tegutseb valdusfirma Vestman Grupp kaudu, mille alla kuulub enam kui kümme ettevõtet nii Eestis kui ka Lätis. Kontserni varade maht on kasvanud ligi 600 miljoni kroonini.
    Endine Ühispanga palgatöötaja, kellel õnnestus ühtäkki üheks Viru Keemia Grupi juhtomanikuks saada. Tema valdusfirma Alvekor 2004. aasta puhaskasumiks oli bilansis märgitud 234,67 miljonit krooni, mis suures osas tekkis Viru Keemia Grupi aktsiate väärtuse hindamisel kapitaliosaluse meetodil. Sellest ka teenimatult kõrge koht eelmise aasta tabelis. Et 2005. aasta aruanne on äriregistrile esitamata, on Kangro jõukuse arvutamisel tuginetud Viru Keemia Grupi majandustulemustele, millele on liidetud Alvekori osalused muudes ettevõtetes.
    Haldab oma vara peamiselt Linderin Grupi kaudu. Suuromanikuna on suutnud Kalevi ja Tere (endise Tallinna Piimatööstuse) raske võlavankri alt edukalt välja tuua. Viimaste aastate suurimaks projektiks on kindlasti kogu Kalevi tootmise Tallinnast väljaviimine. Mitmete spordialade suursponsor. Jäänud mitmel korral poliitiliste hammasrataste vahele.
    Skype'i mehed, kelle ühisfirma Ambient Sound Investments teenis läinud aastal oma osaluse müügiga ligi 1,7 miljardit krooni. Sellest ligi 800 miljonit krooni laekus reaalse rahana, millele lisandus 916 miljoni krooni eest eBay aktsiaid. Omavad kolmekesi veel osaühingut JAP Software, mis osales konsultandina ja arendajana internetitelefoni Skype väljatöötamises.
    Taas üks neljast omaaegsest Norma direktorist. Oma osaluse NG Investeeringutes on vormistanud Sperare OÜ kaudu. On viimastel aastatel investeerinud kunsti, peamiselt maalide kokkuostmisse.
    Tööriistade ja seadmete müügile keskendunud Mecro suuromanik. Müük ja hooldus käib Stokkeri tööriistakeskuste kaudu Eestis, Lätis ja Leedus. Läinud aastal ostis Mecro soomlastelt põllumajandusseadmete ja -masinate müügiga tegeleva ASi Agribalt.
    Toomas Annuse järel suuruselt teise Merko Grupi aktsiapaki omanik, kelle peal on börsifirma Merko Ehituse igapäevane juhtimine. On aastatega loovutanud osa talle kuulunud Merko Grupi aktsiatest Annusele.
    NG-Investeeringute emafirma NG Kapital neljast võrdsest suuraktsionärist avalikkusele enimtuntud äritegelane. Oma investeeringuid haldab ta osaühingu Gotfried kaudu. On NG Investeeringute eesträäkija kõigis olulistes küsimustes, kaasa arvatud osaluse realiseerimine Eesti Raudtees.
    Neljas Skype'i mees, kes erineb tabelis mõned kohad eespool olevatest Ahti Heinlast, Priit Kasesalust ning Jaan Tallinnast sellega, et oma isiklikke investeeringuid toimetab ta osaühingu Activity vahendusel. Tegi läinud aastal oma esimesed investeeringud kinnisvara vallas.
    Äsja meie hulgast lahkunud transiidiärimees ning ühiskondliku leppe mõtte algataja. Lõi viimase aasta jooksul lahku oma ammustest äripartneritest Anatoli Kanajevist ja Endel Sifist, suunates oma investeeringud Sevesrtaltransiga seotud kütusefirmadesse. Kavandas koos Silmeti omanikega gaasiterminali rajamist Sillamäele.
    Sai mõned aastad tagasi kuidagi märkamatult Viru Keemia Grupi aktsionäriks. Juhtinud omal ajal kaubandusministeeriumi ning toiduainetööstuskontserne Estkompexim ja Epeks. Moodustas koos poegadega valdusfirma Sillever, mis on investeerinud kinnisvarasse.
    EBSi rajaja ning rektor. Sattunud ajakirjanduse huviorbiiti seoses Aasiast pärit üliõpilaste suure tungiga EBSi tudengkonna hulka. Ainuomanik valdusfirmas Revor Systems, mis on rohkesti, enam kui 200 miljonit krooni investeerinud kinnisvarasse. Revori ja selle tütarfirmade kinnisvaraprojektidega tegeleb poeg Mart Habakuk.
    Arco Vara üks kolmest asutajast. Kinnisvarakontsernina tegutsev Arco Vara on teinud viimastel aastatel märgatava arenguhüppe. Varade maht küünib juba 1,5 miljardi krooni kanti. Köitis hiljuti tähelepanu laevade ostuga Vjatšeslav Leedo firmadelt. Koos tehti ka pakkumine Tallinna Vabaduse väljaku hoonestamiseks.
    Arti Arakase kompanjon. Toimetab oma isiklikke kapitalipaigutusi valdusfirma HM Investeeringud kaudu. Osalus Arco Varas on vormistatud osaliselt otse ning osaliselt koos Arakasega loodud ühisfirma Toletum kaudu.
    Virumaa suurettevõtja, kelle kontrolli all tegutseb T.R. Tamme Auto. Transpordifirmana tegutseval ettevõttel on kaks märkimisväärset tütart - Kiviõli Keemiatööstus ja Euro Kinnisvaraarendus. On pidevalt oma müügitulu ja kasumit kasvatanud. Fondiemissiooni tulemusena tõsteti Tamme Auto osakapital 200 miljoni krooni peale.
    Soome kapitali esindaja, kes tunneb juba pikemat aega end märksa kodusemalt Eestis. Tema osalusel tegutsev investeerimisfirma Trigon Capital on võtnud viimastel aastatel finantssektori asemel sihikule kapitalipaigutused põllumajandusse. Lisaks Eestile tegutseb veel ka Lätis, Leedus, Poolas, Horvaatias ja Soomes.
    Tallinna Äripanga üks juhte, kes oma aktsiaosalustega sattus hiljuti Eesti Panga huviorbiiti, mille tulemuseks oli keeld tegutseda Äripanga juhatuse liikmena. Tema investeerimisfirma Leonarda Invest, mis on segatud mitmetesse aktsiatehingutesse, on suutnud oma varade mahu kasvatada üle poole miljardi krooni.
    Ärimees, kes üllatas hiljaaegu avalikkust Tuglase novellipreemia võitmisega. Haldab oma isiklikke investeeringuid osaühingu Trebicom kaudu, millel on kaudseid ja otseseid osalusi paljudes ettevõtetes, Eesti Raudtee kaasa arvatud. Sven Mansbergi ja Indrek Prantsi äripartner.
    Kirjutanud end Eesti panganduse ajalukku omaaegse Balti Ühispanga ülesostjana ja Raepanga loojana. Tegeleb nüüd juba aastaid kaubanduse ja kinnisvara alal. Haldab oma investeeringuid osaühingu Rabatti kaudu, millel on kümmekond tütart (pereemadele on kindlasti tuttavad kaubamärgi Kangas ja Nööp all tegutsevad poed). Rabatti osalusel tegutsevad aga ka Lootsi, Kalda ja Foorumi nime kandavad kinnisvarafirmad.
    Lääne-Virumaa suurettevõtja, kes tegutseb juba aastaid edukalt ka Tallinnas endanimelise poeketi kaudu. Kauplustes pakutakse müüa kõike seda, mis valmib Grossi tootmisettevõtetes - alates leivast-saiast ja kondiitritoodetest ning lõpetades õlle ja lihaga. On suutnud hoida oma töötajate madalat palgataset, mis on tihtipeale köitnud ajakirjanduse huvi.
    Üritab tegutseda kõikvõimalikel elualadel, mis vähegi ette satuvad. Pärnu Sadama ja Skorpioni turvafirma suuromanik, Lõuna-Eesti suurima toiduainetööstuse kontserni omanik, kel õnnestus tänavu ka Weroli õlitehas üles osta. Lisaks kuuluvad talle mitmed kohvikud ja restoranid, mõisatest rääkimata.
    Eeskätt kütuseärimehena tuntud mees tegutseb tegelikult väga erinevates valdkondades alates kinnisvaraarendusest ning lõpetades autohaagiste tootmise ja Keraamikatehase omamisega. Samas on ta jõudsalt edendanud ka oma kütuseäri - Alexela Oil omandas Hydro Texaco tanklaketi. Lõi läinud aastal oma ärid lahku ammusest partnerist Aivar Riisalust.
    Ajab Peterburi teel energiliselt oma hotelli- ja kinnisvaraäri. Samasse kõrvale on ta rajanud ka Jüriöö pargi. ASi Susi ainuomanikuna on ta suutnud kasvatada ettevõtte varade mahu kaugelt üle 300 miljoni krooni. Jäi näpuvea tõttu teenimatult välja kaks nädalat tagasi ilmunud dividendimiljonäride TOPist oma 5 miljoni krooniga.
    Juhatab kogu Merko Ehituse betoonimajandust. On jäänud teenimatult oma kaasaktsionäride Toomas Annuse ja Tõnu Toomiku varju.
    On loonud oma investeeringute haldamiseks osaühingu Olver, kellele kuuluvad näiteks Kristiine Kasiino, mitu kinnisvarafirmat ja Eesti Fosforiit. Olver läinud aasta puhaskasum jõudis läinud aastal üle 90 miljoni krooni, kuid see oli paljuski tingitud kinnisvara ümberhindlusest.
    Ligi kaks aastat reisi- ja turismikontserni Go Group ametliku ainuaktsionärina tegutsenud mees. Tänavu oktoobris vormistati aga ligi pool osalusest Vichmanni firma First Telecom Trading nimele, nii et järgmisel aastal ilmuvas tabelis on Selge üks suuremaid kukkujaid.
    Tallink Grupi juhatuse liige, kes hoiab silma peal laevafirma Soome-poolsel äritegevusel. Lisaks osalusele Infortaris on Tallinki Grupi üks suuremaid eraisikust aktsionäre.
    Järvamaal ja Haapsalus tegutsevate õmbluskäitiste Lade ja Pakpoord sakslasest ainuomanik. Haapsalus valmivad purjetajate rõivad rändavad suures osa Euroopasse ning sama on ka Pakpoordi toodanguga. Põhiline turg on Eberle kodumaa.
    Hansapanga kõige enam varjus olnud asutaja, kes on juba aastaid panustanud kinnisvarasse. Tuntuim objekt on ilmselt endine Ajakirjandusmaja Tallinnas Pärnu maanteel. Oma investeeringuid haldab Cross Holdingsi kaudu. Saame on Kodumajagrupi suurim aktsionär.
    BLRT Grupi juhatuse liige ja üks ettevõtte omanikke. Juhatab lisaks BLRT tütarfirmat Baltic Premator, mis tegeleb laevade ja ujuvvahendite ehituse, remondi ja hooldusega.
    Transpordifirma Spacecom asutaja ning valdusfirma Skinest Grupp omanik. On juba mitu aastat pidanud võitlust Eesti Raudtee monopoli vastu. Skinest Gruppi kuuluv Skinest Rail on üks Baltimaade suuremaid raudtee-ehituse, veeremi vahenduse ja vedurite remondi ettevõtteid.
    Jüri Käo, Andres Järvingu ja Enn Kunila kauaaegse äripartneri Indrek Vanaselja lesk. Võttis koos lastega üle oma mehe investeerimisfirma Vincere ning on selle osalust NG Kapitalis tänini alles hoidnud.
    Pärnus tegutseva Port Artur Grupi omanikud. Kontserni kuulub seitse tütarfirmat, mis on keskendunud valdavalt kinnisvarale. Tuntuim objekt on grupile nime andnud Port Arturi kaubamaja oma mitme hoonega. Kinnisvarainvesteeringute maht ulatub 300 miljoni kroonini.
    Rõivaste, jalatsite, mänguasjade ja muu taolisega kaupleva Glasmiri omanik. Ettevõtte alla kuuluvad nii Hinnapommi kui ka Cartini kauplusteketid. Viimastel aastatel on paigutanud olulisi summasid kinnisvarasse. Osalus Glasmiris on vormistatud osaühingu Dives kaudu.
    Jõudsalt areneva Eesti Ehituse üks omanikke, kes tänavu ettevõtte aktsiad börsile viis. Äriosalused on vormistatud EE Grupi ning osaühingu Luman ja Pojad kaudu. Kaubandus-Tööstuskoja presidendina on juba aastaid Eesti ettevõtluse üks eestvedajaid.
    Osaühingute Famila ja Famila Kinnisvara omanik, kes pani oma jõukusele aluse Sylvesteri aktsiate müügiga. On arendanud mitmeid kinnisvaraobjekte Põlvas ja Tartus. Asutas läinud aastal ka Famila nime kandva ehitusfirma, mis peaks hoo sisse saama sel aastal.
    Osaühingute Lugosta ja Lugosta Kinnisvara omanikuna viis läbi mitu kinnisvaratehingut Tallinnas ja selle lähivaldades. Ostis Haabneemes asuva kinnistu koos kauplusega. Kinnisvarainvesteeringute kõrval on paigutanud raha ka börsiettevõtete aktsiatesse.
    Haapsalu suurärimees, kes haldab oma investeeringuid Uuemõisa Investi kaudu. Ettevõtte varade maht ulatub üle 250 miljoni krooni. Uuemõisa Investi kontsernis tegutseb üle kümne ettevõtte, millest tuntuim on ilmselt Haapsalu Uksetehas. Omab 20protsendilist osalust EKE Investis.
    Juba aastaid äritandemina ehituses ja kinnisvaras tegutsevad mehed. Peamisteks ettevõteteks on Rand & Tuulberg Grupp, Vallikraavi Kinnisvara ning C.H.P. Nende kolme ettevõtte kaudu omavad osalusi veel paljudes firmades nagu näiteks Columbia Kivi, Regati Valdus, Baltlink Valdus jms.
    Tabelis eespool asuva Toomas Tamme poeg, kellele kuulub 40 protsenti T.R. Tamme Autost. On keskendunud peamiselt ettevõtte kinnisvaraprojektidele.
    Eesti Mereagentuuri rajaja Sergei Ignatenko lesk, kes pärast mehe surma kogu äritegevuse üle võttis. Mereagentuuri tütarfirmale Export Lines kuulub veidi üle 7 protsendi Pärnu Sadama aktsiatest. Paar aastat tagasi andis Mereagentuur on oma senise põhitegevuse, laevade agenteerimise üle ASile ESTMA, mille ainuomanik on nüüd Sergei ja Galina poeg Danil, kes juba järgmisel aastal kerkib samuti TOP 500 hulka.
    Harju Elektri ja Harju KEKi suurim eraisikust omanik. Lisaks kuulub talle osaühing Kirschmann, mis on teinud panuse võidusõiduvarustuse müügile. Et see pole siiani kuigi edukalt kulgenud, saab Kirschmann oma põhitulu samuti Harju Elektri aktsiatest.
    Ainuomanik ASis Favorte, mille põhitulu tuleb kinnisvara ostu-, müügi- ja renditehingutest. Ettevõtte jaotuskõlblik osa omakapitalist ulatus aasta tagasi juba üle 100 miljoni krooni. 2005. aasta aruanne on paraku viibinud.
    Merko Grupi üks kolmest väikeaktsionärist. On samuti teenimatult Toomas Annuse ja Tõnu Toomiku varju jäänud, ehkki just Kikkas on Merko Ehituse ehitusdirektor.
    Vana merekaruna on jätkuvalt Tallink Grupi nõukogu esimees. Oma äriosalusi juhib osaühingu Tekali kaudu, kellele lisaks Tallinki aktsiatele kuulub ka Pärnus asuv taastusravikeskus Viiking.
    On koos Toomas Lumaniga üles ehitanud Eesti Ehituse selle algusaegadest peale ning on Lumani järel suuruselt teise aktsiapaki omanik. Matsi isiklik investeerimisfirma Investar on aga keskendunud golfiväljaku rajamisele ja haldamisele.
    Pakub Ida-Virumaa suuremates linnades tänavate ja teede hooldust, võites otsekui võluväel järjest kohalikke riigihankeid. Ossipenkole kuuluva ASi NjaV rentaablus on kadestamisväärne, jäädes 40-50 protsendi vahele. Viimasel ajal on asunud tänavatel teenitud paigutama kinnisvarasse.
    Tõnis Paltsu aatekaaslane, kes samuti naudib omal ajal soodsalt läbiviidud Levicomi müügi tulusust. Küll veidi väiksemas mastaabis. Peegile kuuluv Monteray Holdings on aastaid olnud helde dividendimaksja, jäädes küll ka siin Paltsule alla.
    Endine peaminister ja tänane Silmet Group üks omanikke, kes oma äriosalusi juhatab Valga Groupi kaudu. Tänu oma osaluse osalisele loovutamisele tütar Evelinile ja poeg Ronaldile on nendegi elu nüüd kindlustatud.
    Kunagise Tartu Kommertspanga juhi ja Hansapanga ühe asutaja Rein Kaarepere äriosaluste pärija. Toimetab oma investeeringuid osaühingu Krenno kaudu.
    Keskendunud kõigele sellele, mis seotud elektriga. Tema firma KH Energia-Konsult pakub terviklikke projektlahendusi ning teeb ka kõik vajalikud tööd ise ära.
    Üks omanikke Kehra Kivitehases (tänase nimega V&B Grupp), mis toodab betoonist teeääristusplokke. Lisaks tegeleb veel kinnisvara, tööstuskaupade müügi ja metalliga.
    Aktiivsest ärist eemale tõmbunud riigikogulane. Hansapanga üks asutajaid. Tema investeerimisfirmal Eggera on veel piisavalt paks rasvakiht, mis lubab investeerida nii kinnisvarasse kui ka poliitikasse.
    Muuga sadamas laevade ja raudteevagunite teenindamist pakkuva Stivise üks omanikke. Teine omanik, AS Janliko kuulub aga mehe naisele ja pojale. On osalenud ka mitmes kinnisvaraprojektis.
    BLRT Grupi üks aktsionäre, Fjodor Bermani ustav abiline ja haldusdirektor. Suur jalgpallihuviline, Koplis tegutseva JK Dünamo president.
    101. Ülo Metsaots, Merko Grupp AS, Norma 211,74
    102. Aivar Aigro, Dreamland OÜ 210,98
    103. Jüri Külvik, Lemeks AS, Visional Invest OÜ 207,53
    104. Indrek Kuivallik, Constock OÜ 195,30
    105. Aleksander Denisoff, Trans-Kullo AS, N-Terminal Grupp AS 190,03
    106. Lennart Alsptal, Luksusjaht AS 189,18
    107.-108. Parvel Pruunsild ja Vahur Voll, Balti Investeeringute Grupi Pank AS 187,09
    109. Märt-Järvo Hirtentreu, Tannenrode OÜ, Konesko AS 187,05
    110. Richard Tomingas, Toletum OÜ 185,58
    111. Kalev Kase, Tähering OÜ, Hotell Pallas OÜ 182,90
    112. Aleksander Pajuri, Glaskek AS, Mõigu Ehituskoondis AS, Beroliina AS, Remedia AS, Harju KEK AS, Harju Elekter AS 182,53
    113.-114.* Jaanus Paeväli ja Jaan Puusaag, Krimelte OÜ, Krimelte Trading OÜ 182,03
    115. Vjatšeslav Leedo, Saare Finants AS, Holostovi Kinnisvara AS, Saaremaa Laevakompanii AS, Saare Erek AS 180,26
    116. Alexander Kofkin, Meriton Hotels AS 179,74
    117. Alar Kroodo, Tähering OÜ, Hotell Pallas OÜ, ASM Investments OÜ 178,71
    118. Veiko Tišler, Barrington OÜ 176,21
    119.-120. Heiti Allmäe ja Olar Gofman, A&G AS, A&G Kaubanduse AS 174,21
    121. Viktor Polozov, Alvigo AS 173,31
    122. Vladimir Žarikov, NPM Grupp OÜ, Kenwik OÜ, Hebron OÜ, V&B Grupp AS 172,84
    123. Toomas Arumäe, Glaskek AS, Beroliina OÜ, Mõigu Ehituskoondis AS 171,46
    124. Veljo Kuusk*, Saadu Invest OÜ 171,36
    125. Sulo Nigul, Magister Morum OÜ 170,89
    126. Andres Koger, Koger Grupp OÜ 169,01
    127. Jaan Koort, Haak OÜ, Merko Ehitus 168,26
    128.-129. Nikolai Galaganov ja Valeri Galaganov, G.S.G. Metal AS 167,20
    130. Erich Rannu, Astro Finantsgrupp OÜ, Astro Holding AS, Astro Invest AS 166,94
    131. Vladimir Ossavoljuk, Trans-Kullo AS, N-Terminal Grupp AS 164,45
    132. Prits Liblik, Valjala Söödatehas AS, Kuressaare Sanatoorium AS, Ääre Seakasvatus OÜ 164,27
    133. Ilmi Kuuskaru, Hekotek AS, Hekotek Kinnisvara OÜ 162,73
    134. Tõnu Laak*, Fablio AS, Gessole AS, Cresco AS 161,70
    135. Peeter Kern, Com Holding OÜ 160,95
    136. Reinhold Bauer, Barilli Invest OÜ 160,77
    137. Mati Tusov, Sabreena OÜ, Cassel Grupp OÜ 159,47
    138. Thomas Bjorn Waldin, Silmet Grupp AS 158,90
    139. Jüri Vips, Landcom OÜ, ABC Grupi AS 156,68
    140. Jori Ala-Jyrä, Neiseri Grupp AS, Neiser Invest OÜ 156,17
    141. Viktor Saarestik, Suva AS 155,51
    142. Jaan Pillesaar, DSVH OÜ 155,27
    143. Boriss Avdejev, Kohimo AS 155,11
    144. Galina Aleksandrova, BLRT Grupp AS 154,79
    145. Ülo Pärnits, WTC Tallinn AS, Mainor AS, Maskello AS, Mairello AS 154,22
    146. Igor Lepetuhhin, Trans-Kullo AS 153,46
    147. Guido Sammelselg, Beta Systems OÜ 153,18
    148. Taavi Reigam, Proplastik AS, Merirahu Arendus OÜ, Macroprint OÜ 152,10
    149. Urmas Uustal*, C.H.P. AS, Norma 151,05
    150. Veljo Ipits, Salvest AS, Wermo AS 146,46
    151. Tarmo Villemi*, Saku Metall AS 145,40
    152. Mart Avarmaa*, Almantika OÜ, Agerinvest AS, Makkle Invest OÜ 144,79
    153. Peeter Puusepp*, TTP AS 144,16
    154. Martin Sööt, Tähering OÜ, Hotell Pallas OÜ 143,77
    155.-156. Raivo Aavisto ja Raivo Kütt, Amserv Grupi AS, R.R. Varad OÜ 142,95
    157. Tiit Veeber, Giga AS 142,14
    158. Viido Einer, Venus Kinnisvara OÜ, Eviman OÜ 141,10
    159. Mart Lajal, Mecro AS 140,60
    160.-161. Toomas Määrits ja Tõnu Samm, Kaarsilla Grupp OÜ, Kaarsilla Kinnisvara OÜ 140,33
    162. Jaak Pählapuu, BMG Invest OÜ 135,72
    163. Voldemar Vaino, Inges Kindlustus AS, Unix-V OÜ 134,44
    164. Indrek Neivelt, Trust IN OÜ 133,98
    165. Rain Lõhmus, LHV Group AS, Lõhmus Holdings AS, Saku Õlletehas 133,21
    166. Arle Mölder, Laurus Invest OÜ 132,41
    167. Lembit Lump, Bonaares OÜ 128,19
    168. Illimar Toom, Toom Tekstiil AS 127,25
    169. Andres Toome, Jaama Kinnisvara OÜ, Tradematic OÜ 125,86
    170. Jaan Kabin, EKE Invest AS, ES Sadolin AS, Pärnu EEK AS 124,66
    171. Endel Palla, Harju Elekter AS, Harju KEK AS 124,24
    172. Margus Säde pärijad, Tannenrode OÜ, Konesko AS 123,95
    173. Andres Sarri, Eesti Talleks AS 123,94
    174. Nerijus Grušnius, Baltic Pulp & Paper OÜ 122,60
    175. Ülo Aljand, Kodala OÜ 122,45
    176.-177. Meeli Leeman ja Urmas Leeman, Lenne OÜ 122,36
    178. Margus Kohava, Payles OÜ 121,63
    179. Rikard Mikael Relander, Bellus Furnitur OÜ 121,56
    180. Toomas Tool, Esmar AS, Freier Projekt OÜ, Printtare AS, Esmari Laevad OÜ, BREM, Baltsped OÜ 121,08
    181. Heini Nurga, 121,01
    182. Olav Miil, Logoner AS, Ärimaja AS, Arkaadia Kapital AS 119,79
    183. Vladimir Ugom, Marine Tanker Service AS 119,70
    184. Maido Kiviorg, Tõivu OÜ 118,71
    185. Tullio Liblik, Roheline Ring OÜ, Saarte Investeering OÜ 118,62
    186. Andrus Allik, Hansa Maakler OÜ, Decora AS, Decora Ehitus AS 118,39
    187. Arvo Heinmaa, Mergilda OÜ 117,19
    188. Alar Tamming, Tavid AS 117,14
    189. Roman Talnis, Talredo OÜ, Fronton OÜ 116,90
    190.-193. Igor Geller, Ivan Popov, Dmitri Rozenblat ja Nikolai Salnikov, Kai Konstruktor AS 116,33
    194. Kaido Saarma, Abobase Systems AS 115,76
    195. Meelis Milder, Baltika AS, BMIG OÜ, LVM Projekt OÜ 115,56
    196. Ruslan Rastoštšenkov, Aldera Invest OÜ, Naprosaks OÜ 114,48
    197. Vladimir Oberšneider, Glaskek AS, Mõigu Ehituskoondis AS 113,67
    198.-200. Peeter Kangur, Riho Sepp ja Urmas Sepp, ELKE Grupi AS 113,64
    201. Kuno Liblik, FINA Investeeringud OÜ 113,40
    202. Toomas Agasild, Mäo Invest AS, Harmalen AS 112,54
    203. Mait Schmidt, EE Grupp AS, OÜ Schmidt & Sons 112,50
    204. Harry Olavi Viiala, Filter AS 111,65
    205. Raul Rebane, Tähering OÜ, Hotell Pallas OÜ 111,56
    206.-208. Jüri Jantšuk, Ludmila Kanepe ja Dmitri Mälson, MKJ Haldusgrupp AS, MSI Gruppp AS 110,17
    209.-211. Viktor Arhipov, Mati Ivask, Ain Sigus, MSI Grupp AS 109,75
    212. Indrek Randvee, Montello OÜ, Jalgur OÜ, Paavli Kinnisvara OÜ 109,64
    213. Arno Sillat, Racing Invest Group OÜ, Europarts Autodet AS 109,51
    214. Leif-Göran Beril Fors, Jagudi Mets OÜ 108,84
    215. Marek Antoniak, Artig KV OÜ 107,46
    216. Katrin Saali Saul, Altor Holding OÜ, Estrex Invest OÜ 106,75
    217. Mart Tooming, MT Finantsid OÜ 106,02
    218. Valeri Pärs, Plasto AS 103,52
    219. Viktor Siilats, Info-Auto AS 103,42
    220. Hillar Teder*, Ühendatud Kapital AS, Ekspert Kapital AS 102,96
    221. Sulev Laanpere, Savi AS 102,34
    222. Valentina Otsason, Eesti Krediidipank AS 101,95
    223. Hans-Peet Johannes, Espak AS, Vilpak AS, Valmeco AS 101,86
    224. Taavi Raadik, Taur Varahalduse OÜ 101,62
    225. Andrei Murgo, Nittis OÜ 101,48
    226.-228. Ain Laiverik, Heiki Laiverik ja Andres Piiber, Maru Konstruktsioonid AS 97,89
    229.-230. Sander Kopli ja Ando Raud, Idex Trust OÜ, Viru Keemia Grupp AS 97,84
    231. Toivo Alt*, Reio Invest OÜ, Saarek AS* 97,38
    232.-234. Jaan Koppel, Heiki Mölder ja Toomas Suurvärav, Raglor OÜ 97,28
    235. Arvi Liivik, Espak AS, Valmeco AS 96,70
    236. Arvo Nõges, Gamma Holding OÜ 96,55
    237. Liivi Luman, Luman ja Pojad OÜ 96,36
    238.-240. Dmitri Drajev, Valeri Gridnev ja Mihhail Leznin, Famar-Kauba AS 96,25
    241. Mihhail Maslennikov, Maseko AS, Masekonord AS 95,45
    242. Tiit Pahapill, Salva Kindlustus AS 95,06
    243. Irene Izraeljan, Technomar ja Adrem AS 94,76
    244. Tiit Säga, Baltazar AS 94,30
    245. Tiit Raukas, Sado Ehituse OÜ, Kontek Int AS 93,79
    246. Jürgen Järvik*, Marine Systems OÜ 93,67
    247. Toomas Valgmäe, Remoov OÜ, Ottender & Valgmäe AS 92,43
    248. Mikko Tapio Kuosmanen, ABC King AS 92,39
    249.-250. Oleg Fjodorov ja Andrei Rabtsevitš, Argo Electronics AS 92,29
    251. Toomas Aab, Metsagrupp OÜ, Oks Trading OÜ, Taimgrupp OÜ 92,16
    252. Pavel Anissimov, Paul Kinnisvara OÜ 91,63
    253. Roar Paulsrud, Rebruk AS 90,42
    254. Carl-Erik Sundblad*, Maraveld Halduse OÜ 90,19
    255. Urmas Rahnel, Metsagrupp OÜ, Oks Trading OÜ 89,78
    256. Anatoli Demenko, Polyform AS 89,66
    257. Maie Pihelpuu, S.I. Investeeringud AS 89,33
    258. Meelis Sinilo, Rime Holding OÜ, Mesiinvestor OÜ 88,94
    259. Ingrid Prants, Tsuga OÜ 88,60
    260. Helmut Friedrich Keil, Keil M.A. OÜ 88,26
    261.-262. Larissa Sedina ja Jüri Triletski, Grove Invest OÜ 87,52
    263. Alla Kanajeva, N-Terminal Grupp AS 86,85
    264. Agu Möldre, Lasbet AS 86,42
    265. Vello Väinsalu, ELKE Grupi AS 86,37
    266. Cornelia Schlesinger, Arge Europe AS 86,35
    267.-268. Tiit Kuuli, Oma Grupp OÜ 86,20
    267.-268. Villu Maamägi, Viljandi Metall AS 86,20
    269. Jaak Sulg, Viljandi Metall AS 86,10
    270. Toivo Voit, Ubamatsi OÜ 85,97
    271. Egon Elstein, Strand Projekt OÜ 85,85
    272.-273. Märt Järvik ja Priit Post, Üle OÜ 85,38
    274. Igor Pihela, Eferelt AS, Expodisaini AS 85,33
    275. Meelis Mäeots, Tõnismäe OÜ 85,22
    276. Rauls Viktorovs, Age Com OÜ 85,20
    277. Uuno Lausing, Tiigi Keskus AS, Antomin AS 84,09
    278. Tarmo Uffert, Aasta Auto AS, Tauf-Auto AS 83,97
    279. Aivar Arand, Arand AS 83,91
    280. Jaak Nõmmsalu, Tatoli AS 83,73
    281. Tarmo Tamm, STR Invest OÜ 83,68
    282. Igor Tšumakov, Eskaro AS 83,58
    283. Enn Külvik, Lemeks AS, Kärberi Investeeringud OÜ 83,01
    284. Urmas Sooaluste, FEB AS, Laufel Investments OÜ 83,00
    285. Rein Tallermo, 82,91
    286. Arvo Suppi, Reiden AS 82,89
    287. Anti Kalle, Jalajälg AS, Sportland International Group AS 81,74
    288. Leho Siimsen, Fakto AS, Autoinvesteeringute OÜ, Milpaber OÜ 81,13
    289. Alvar Ild*, Harmaron OÜ, SRV Kinnisvara AS 80,43
    290. Ralf Õng, Esma Vara AS 80,38
    291. Marko Palm, Avallone AS, Helicom OÜ 80,13
    292. Erich Teigamägi, Linnasoojus AS 79,91
    293. Toomas Luhaäär, Antrioon OÜ, Advokaadibüroo Lepik ja Luhaäär, Lawin AS 79,90
    294. Are Altraja, Jalajälg AS, Sportland International Group AS 79,58
    295. Paul Richard Oberschneider*, Häuser-Oberschneider OÜ 79,22
    296. Boriss Ivanov*, NG Eesti AS, Amberto Invest OÜ 79,04
    297. Kristel Sarri, Eesti Talleks AS 78,93
    298. Vladimir Migovk, Beetak AS, Estfish-Export OÜ 78,66
    299. Juss Maurer, Moreen OÜ 78,23
    300. Toivo Jalakas, FEB AS, Annlii Investments OÜ 77,74
    301.-303. Evelin Karp (Vähi), Ronald Vähi ja Jaak Raudsepp, Valga Group OÜ 76,56
    304. Andris Blaka, Age Com OÜ 76,54
    305. Jaak Annus*, BDO Eesti AS (Lignarius OÜ*) 75,53
    306. Tarvo Moss, MCC Grupp AS 75,31
    307. Nadežda Levada, Levadia OÜ 75,19
    308. Indrek Toome*, Harmaron OÜ, SRV Kinnisvara AS 74,89
    309. Grigori Oništšenko, PKL AS, PKL Holding OÜ 74,05
    310. Rein Tõnston, PKL AS, PKL Holding OÜ 74,05
    311. Kalle Ehaver, Estonia Maja OÜ 73,96
    312. Mikhail Rivshin*, Space Holding AS 72,75
    313. Jüri Mõis*, Meta-Eks SP AS, JMB Investeeringute AS 72,55
    314. Nils Erland Larsson, Duschy AS, Duschy Marketing AS 71,76
    315. Jaan Soomets, Mark Oil OÜ 71,45
    316. Urmas Laanem, Laadur AS 71,38
    317. Sten Pertens, Balti Autoosade AS 71,30
    318. Hans Palla, Harju Elekter AS, Harju KEK AS 71,02
    319.-320. Jüri Koval ja Samvel Tšobanjan, Baltic Sea Bunkering OÜ 70,95
    321. Aleksandr Sorokin, Aleksi Vara OÜ 70,89
    322. Toomas Saal, WTC Tallinn AS, Maskello AS, Mairello AS 70,30
    323. Aivo Rosenberg, Airo Konsultatsioonid OÜ 69,56
    324. Tõnis Arro, Hermesinvest AS 68,79
    325. Galina Lipinskaja, Janliko AS 68,61
    326. Mati Kitt, Maki Konsultatsioonid OÜ 68,59
    327. Bo Göte Stenholm, Vävars OÜ 67,73
    328. Sergei Smetana*, Kiirlaenude & Kinnisvara AS 67,67
    329. Sergei Artjomov, Muuga CT AS, Transiidikeskuse AS 67,32
    330. Enn Veskimägi, Standard AS 66,68
    331. Ago Teder, United Estover Group OÜ 65,84
    332. Heino Kirs, Heinzi Kaubandus OÜ 65,66
    333. Härmo Lehtsalu, Mõigu Ehituskoondis AS, Beroliina OÜ 65,33
    334. Andrus Kalda, Grundar Puit OÜ 64,70
    335. Olav Osolin, Kolm Karu OÜ, Mediapool OÜ 64,44
    336. Andrus Leinemann, Combinent AS, Inso Projekt OÜ, Ceres AS 64,38
    337. Aivar Leinemann, Combinent AS, Inso Projekt OÜ, Ceres AS 64,32
    338. Taivo Abram, Linford AS 63,81
    339. Ain Pert, Linford AS 63,76
    340. Ülo Hage, Astri AS, Mitval OÜ, Astri Valdus OÜ 63,44
    341. Heiki Einpaul, Hekotek Produkt OÜ 63,35
    342. Tarmo Sumberg, Best Systems OÜ 63,18
    343. Merike Poudel, Dzingel AS 63,00
    344. Marie Edala, Sinisukk AS 62,92
    345. Mati Mürk*, Ithal-Kraanad AS 62,90
    346. Eve Koppel, Saarmas AS 62,72
    347. Argo Jõgi, Silva AS 62,68
    348. Rain Teimann, Vatson & Vatson OÜ, Mediapool OÜ 62,67
    349. Vladimir Šapovalenko, Fabula Baltis OÜ, Baltred OÜ 61,90
    350.-351. Antti Rammo ja Liis Rammo, Sintos Invest OÜ 61,58
    352.-354. Vjatšeslav Fursov, Jevgeni Kolesnikov ja Aleksandr Kovaltšuk, Bankend Grupp AS 61,20
    355.-356. Aivar Kokk, Ha Serv OÜ 60,97
    355.-356. Leonid Tsenter, Estall OÜ 60,97
    357. Peeter Värnik, Eesti Talleks AS 60,46
    358. Vladimir Dežinov, AVR Transservice AS, Benecar AS 60,30
    359. Villu Põldmäe, Clik AS, TRV Kliima AS 60,27
    360.-362. Margo Klaasmägi, Artiston Kinnisvara OÜ, 60,20
    360.-362. Jaanus Lehtmets ja Raul Vahter, Artiston OÜ
    363. Vitali Šehovtsov, ViJus Group AS 60,11
    364. Mehis Pilv, Metrostar OÜ, MPPS Investeeringud OÜ, WTC Tallinn AS 60,03
    365. Felor Pärnpuu, Topauto AS, ELKE Grupi AS 59,92
    366. Jaak Napritson, Erwes Eesti OÜ, Topster OÜ 59,85
    367. Einar Vettik, TSM AS, Tugvet OÜ 59,65
    368. Alla Šuba, Alekon TS AS 59,34
    369. Margus Linnamäe*, Hortense OÜ 59,27
    370. Allan Martinson, Solving OÜ 58,80
    371. Kalvi Schilf, Harju Elekter AS, Harju KEK AS 58,75
    372. Malle Raudsepp, Gallum Kommerts OÜ 58,57
    373. Märt Luuk, Harju KEK AS, Harju Elekter AS, Harju Ehitus AS, Baltika 58,53
    374. Valery Sikorskiy*, Amando Holding OÜ 58,22
    375.-376. Rein Koov ja Raivo Vare, Sthenos Invest AS 57,64
    377. Maire Milder, Baltika AS, BMIG OÜ 57,48
    378. Juhan Pihelbu, A&O AS, Pärnu Laevatehas AS, Linda Mare OÜ, A&O Puit OÜ 56,68
    379.-380. Jan Magnus Salmi, ELC AS 56,45
    379.-380. Juri Šuba, Alekon TS AS 56,45
    381. Raul-Roman Tavast, Tavast UÜ 56,22
    382. Albin Tituk, Reval-Oil AS 56,16
    383. Asko Pohla, Advokaadibüroo Pohla & Hallmägi OÜ 56,08
    384. Indrek Laul, Estonia Klaverivabrik AS 55,64
    385.-386. Genaadi Urb, Bestland OÜ, Paavli Kinnisvara OÜ, Ucom OÜ 55,23
    385.-386. Charlie Viikberg, OKOB Invest OÜ, Maxor Invest OÜ 55,23
    387. Juhan Kolk, Maiben OÜ, Balti Kinnisvara OÜ, Renum Invest OÜ, JKO OÜ 55,16
    388. Urmas Past, Maiben OÜ, Suveujula OÜ, Renum Invest OÜ, Balti Kinnisvara OÜ 55,10
    389. Jüri Kalmet, Harju Elekter AS, Harju KEK AS 55,08
    390. Eda Pank, Espak AS 54,94
    391.-393. Kadri Vanaselja, Madis Vanaselja ja Tõnis Vanaselja, Vincere OÜ 54,87
    394. Andres Lindam, Aru Grupp AS, Aru Põllumajanduse OÜ 54,31
    395. Raivo Remmelgas, Aldera Invest OÜ, Benevar AS 54,21
    396. Sulev Sisask, Ordi AS 54,11
    397. Pjotr Tsjornõi, Beetak AS 54,04
    398. Tanel Nurmetalo, Baltic Maritime Logistics Group AS 54,03
    399.-400. Rein Palvadre ja Vallo Palvadre, Lubja Invest OÜ 54,00
    401. Mihhail Borovik, Marine Tanker Service AS 53,88
    402. Toomas Uripea, Thorsten OÜ 53,67
    403. Ivo Aulik, Eston Ehitus AS 53,50
    404. Harri Iisakki Anttila, Arctic Finland House OÜ 53,31
    405. Valev Udras, Valev Udras OÜ 53,26
    406. Tõnu Rahula, Raikküla Farmer OÜ 52,87
    407. Enn Saard, Aide AS 52,79
    408. Andres Lõhmus, Levalex Invest OÜ 52,78
    409. Koit Kuus, A:K:K: AS 52,69
    410. Tõnis Kotkas, Baltika AS 52,36
    411.-412. Indrek Kajak ja Raul Välling, GF Anapol OÜ 52,12
    413. Nikolaos Sarros, SBM Pank AS 52,11
    414. Margus Kangur, Catwees OÜ. Halliktee OÜ, Kohuke AS 52,10
    415. Tõnu Sepp, Ithal Nõukoja AS, Vana-Viru Konsultatsioonikeskuse OÜ, Vana-Viru Raudteekaubavedude OÜ 52,09
    416. Igor Bernovski, Paeko OÜ, Amer Invest OÜ 52,08
    417. Tõnis Pohla, Moveo OÜ 51,88
    418. Andres Puksov, Sanlind OÜ 51,52
    419. Heinz Mathys, KR Kaubanduse AS 51,46
    420.-421. Leonhard Koort, Espak AS 51,32
    420.-421. Vladimir Vinogradov, AVR Transservice AS, Marine Tanker Service AS 51,32
    422. Rein Kuusmik, Aaber Holding OÜ 51,28
    423. Jaan Meikup, Meiteks OÜ 51,12
    424. Igor Berman, BLRT Grupp AS 50,96
    425. Arno Tammjärv, Barrus AS 50,87
    426.-427. Kari Halonen, Tennet AS 50,63
    426.-427. Aleg Kirs, Astri AS, Astri Valdus OÜ 50,63
    428. Sandu Huban, Sarkotrans AS, Pleione AS, MT Transiit OÜ 50,51
    429. Romet Puhk, Tiigi Keskus AS 50,44
    430.-431. Tiina Nellis, Esmar AS 50,39
    430.-431. Vladimir Volohhonski, DBT AS 50,39
    432. Avo Lillemäe, RMW AS, ES Sadolin AS 49,92
    433. Ants Ratas, Baltic Maritime Logistics Group AS 49,91
    434. Sergei Klepikov, Temiir AS, Emireks OÜ 49,44
    435. John Ross, Interconnect Product Assembly AS 49,29
    436. Raul Peetson, Halinga OÜ 49,28
    437. Aarne Jõgimaa, Miiduranna Sadam AS, Esmar Ehitus AS, Laivi Puit OÜ 48,95
    438. Riho Vaher, Priva AS, Priva Shipping Company OÜ, Priva KV OÜ, Priva Trading OÜ, Priva Ehitus OÜ 48,94
    439.-440. Roland Lepp ja Aivar Saarma, Maag Grupp AS 48,85
    441. Ninnas, Toivo (jun), Transiidikeskuse AS 48,84
    442.-443. Aili Grištšenko ja Ellen Nellis, Esmar AS 48,76
    444. Tõnis Kaasik, Ecometal AS, Net Systems OÜ, Koidulapark Hotell OÜ 48,65
    445. Valdek Kaurit, Jõhvi HKT Keskus OÜ, Petromaks Stividori AS, Fogarty OÜ, Domex Group AS, Eesti Telekom 48,58
    446. Margus Kull, Merko Tartu AS 48,42
    447. Toomas Mets*, Portrait OÜ 48,29
    448.-449. Ago Nigul ja Jaak Nigul, Nerep OÜ 48,25
    450. Urmas Vompa, Uweko AS 48,16
    451. Aigar Urva, Hansab Group OÜ, AU Invest OÜ 48,03
    452. Tatjana Repina, NPM Grupp OÜ, Kenwik OÜ 47,95
    453. Igor Jakobson, Hebron OÜ 47,87
    454. Kristjan Tolmats, Maxi Petrol Trade OÜ 47,84
    455.-458. Sven Papp, Raigo Paron, Jüri Raidla ja Toomas Vaher, Advokaadibüroo Raidla ja Partnerid OÜ 47,81
    459. Arsi Kook, Restor AS 47,54
    460. Margus Meimer, Roger Puit AS 47,35
    461. Olle Saare, Värvikeskuste Grupp OÜ 47,31
    462. Andres Suurküla, Malmerk AS 47,11
    463. Allan Mänd, Prestone 46,84
    464. Andres Liinat, Prudenor OÜ 46,73
    465. Raivo Sündema, Higsberg Invest OÜ 46,66
    466. Siim Luks, Fronton OÜ 46,32
    467. Indrek Orro, Alas-Kuul AS 46,18
    468. Ain Langel, PEAI-Est OÜ 46,17
    469. Endel Lieberg, Väätsa Agro OÜ 45,92
    470. Göran Valdemar Sjöholm, Delux Domotex OÜ 45,89
    471. Harry Käärik, Brick AS 45,75
    472. Runo Ruubel, Isilme OÜ 45,66
    473. Maritta Malkamäki, Malmerk AS 45,37
    474. Jüri Poltan, Kohuke AS, Halliktee OÜ 45,25
    475. Teet Kolts, Kolts Invest OÜ 45,15
    476. Ain Kipper, Tabal OÜ 45,13
    477. Henni Nassar, Fõrmann NT AS 45,10
    478. Ivar Kalma, Kulbert AS 44,97
    479. Mati Einmann, A&O AS, Linda Mare OÜ, A&O Puit OÜ 44,58
    480. Viktor Istratov, Raudbetoontehas AS, Narva-Bark AS 44,39
    481. Juhan Viise, Aru Grupp AS, Aru Põllumajanduse OÜ 44,31
    482.-483. Larissa Frolova ja Vladimir Frolov, Longiflorum OÜ 44,26
    484. Allan Unt, AA-Lan AS 43,60
    485. Juho Ojasoo, Tridens AS 43,51
    486. Ants Aidla, A&P Mets AS, Aidla Investeeringud OÜ 43,45
    487.-491. Uno Abru, Dorel Kangur, Ülo Kohv, Viido Paomets ja Juri Semjagin, Tondi Elektroonika AS 43,38
    492. Rein Kvell, Kvere Invest OÜ 43,36
    493. Enn Õunpuu, Hamresol AS 43,21
    494. Raivo Kaldvee, Helemir AS 43,18
    495. Toomas Laas, Dolphin AS, Kundo OÜ, Astra Invest AS 43,10
    496. Ilmar Oja, Effex AS, IV Sammas OÜ 43,07
    497. Malte Georg Neubarth, MGN Dorpat OÜ 42,11
    498. Mati Seppo, Roger Puit AS 42,09
    499. Raul Maripuu, Valjala Söödatehas AS, Ääre Seakasvatus OÜ 42,07
    500. Erik Kotkas, Erko Investeeringud OÜ 42,00
    * andmed tuginevad kas osaliselt või täielikult 2004. aasta aruannetel
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestis tegevuse müünud lihatootja loobus ka Rootsi ärist
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.