Eesti Energia seljatas viis korda tiitli võitnud Hansapanga

Annika Matson 13. oktoober 2006, 15:33

Raamatupidamise toimkond valis tänavu
konkursil ”Finantsaruandluse Lipulaev” parimaks majandusaasta eelarveks Eesti
Energia oma. Viimasel viiel aastal on üldvõidu pälvinud Hansapank, teatas
rahandusministeerium.

Konkurs toimus tänavu juba seitsmendat korda. Eesti Energia seljatas konkursil näiteks Hansapanka, Tallinna Sadamat, Arco Vara ja Tartu Ülikooli.

Ministeeriumi andmetel hinnati aruandeid neljas rühmas, millest esimesse kuulus finantssektor ehk pangad ja kindlustusseltsid; teise börisettevõtted (v.a. finantssektor); kolmandasse avaliku sektori ettevõtted ja organisatsioonid ning viimasesse mitte-börsiettevõtted ehk kõik need, kes ei kuulu esimesse kolme kategooriasse.

Hindamine toimus ministeeriumi andmetel kahes voorus: esmalt hindasid audiitorid finantsaruannete vastavust hea raamatupidamistava nõuetele ning teises voorus hindasid ajakirjanikud, analüütikud, õppejõud ja teised eksperdid majandusaasta aruande kui terviku informatiivsust ja lugejasõbralikkust.

Kui viimasel viiel aastal on üldvõidu pälvinud Hansapank (eelmisel aastal küll koos Eesti Energiaga), siis sel aastal sai kõikide kategooriate seas kõrgeima hinde börsiettevõtete võitja Eesti Energia. Teiste kategooriate võitjateks osutusid Hansapank (finantssektor), Haigekassa (avalik sektor) ja Arco Vara (mitte-börsiettevõtted).

Konkursi korraldanud raamatupidamise toimkond on rahandusministeeriumi juures tegutsev sõltumatu komisjon, kuhu kuuluvad raamatupidamise spetsialistid, selle ala teadlased ja praktikud.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2006, 15:32
Otsi:

Ava täpsem otsing