Tafenau: müüjatele on hind alati liiga madal, ostjate jaoks kõrge

13. oktoober 2006, 11:20

Võhu Veini aktsiad müüakse hinnaga 4,5
miljonit krooni ASle Haljas. Ühelgi firma väikeaktsionäril polnud huvi aktsiaid
eelisõigusega osta.

Otsuse müügi kasuks tõi Võhu Veini nõukogu esimehe Vello Tafenau sõnul terav konkurents ning soov edasi areneda. "Meil on kokku 27 aktsionäri. Suvel oli meil aktsionäridega ühine koosviibimine, kus leiti, et müümise otsus on mõistlik. Aktsionäridel endal polnud huvi osta, " kommenteeris Tafenau, kellele kuulub hetkel veel 40 protsenti firmast.

"Müüjate jaoks on hind alati liiga madal ja ostjate jaoks liiga kõrge. Hind on läbirääkimiste küsimus. Meie tegime nii. Nähes seda, mis Eestis toimub, kui kallid on kas või kinnisvara hinnad, siis firma osalust mües on see hind loomulikult väike, " kommenteeris Tafenau aktsiate mügihinda. "Vaatamas käisid ka teised firmad, kuid tõsine huvi tuli Asi Haljas poolt. Kahjuks ma ei saa teiste firmade nimesid avaldada, sest meil pole sellist kokkulepet."

Tafenau ei soovi avaldada oma plaani, mida ta saadud rahaga peale hakkab. "Seda ei pea kommenteerima. Kuni tehing pole lõpuni viidud, pole mõtet seda kommenteerida. Ei ole ilus nii teiste rahakotti piiluda," märkis Tafenau.

Aktsiate mügiga loodetakse Võhu Veinile uus hoog sisse puhuda ning laiendada valdkondade ringi. "Kindlasti soovime tuua uusi põnevaid veine siia villimiseks. Viinamarjaveinid on väga populaarsed. Mõtteid on veel, kuid neist võiks rääkida pigem AS Haljas," täpsustas Tafenau.
Firma on Tafenau sõnul tegutsenud alates 1993. aastast, kuid vaatamata teravale konkurentsile pole Võhu Veinil olnud kunagi võlgu või maksmata jäänud arveid. Kõik on kulgenud Tafenau kinnitusel stabiilselt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2006, 11:21
Otsi:

Ava täpsem otsing