USA maaklerteenuse turul puhkes sõda

ÄP 16. oktoober 2006, 00:00

BOA kliendid, kellel on kontol vähemalt 25 000 dollarit, saavad teha 30 tasuta tehingut kuus. See uudis pani värisema online-maaklerite aktsionärid, kes kardavad, et võidu hindade alandamine vähendab maaklerite kasumeid. E*Trade'i aktsia kukkus uudise peale 8%, Ameritrade'i aktsia 12%.

Mornigstari analüütik Patrick O'Shaughnessy pidas toimunut ülereaktsiooniks. Näiteks E*Trade'il annab maakleriteenus 22% ja Ameritrade'il 39% käibest. Nüüd, kui BOA otsa lahti tegi, ootab analüütik hindade edasist kukkumist, kuid ei pea seda katastroofiliseks. Mõlema firma aktsia hind kosus nädala lõpus.

Samas ei rutanud konkurendid BOA initsiatiivile vastama. "Ma ei näe, et võitlus käiks hinna pärast," ütles E*Trade'i president Jarrett Lilien BusinessWeekile. Lilien peab teenuste hindu juba niigi madalaks, mistõttu maaklerid konkureerivad teenuste kvaliteediga.

Maaklerifirma Charles Schwab asutaja ja juht Charles R. Schwab sõnas, et tasuta lõunaid pole olemas ning vaadata tuleb üldist pilti - vaba raha pealt makstavaid intresse, teenuste kvaliteeti ning investeerimisalast tuge.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing