Arjakas peab looduskaitseseaduse muutmist mõistlikuks

16. oktoober 2006, 17:47

Keskerakondlane ja Riigikogu
keskkonnakomisjoni liige Küllo Arjakas peab Reformierakonna algatatud
looduskaitseseaduse sätte muudatust mõistlikuks lahenduseks.

Reformierakonna fraktsioon otsustas algatada maade vahetamist lõpetava seadusmuudatuse.

"Tegemist on igati normaalse ja loogilise ideega. Kõik kuritarvitamised on aset leidnud praeguse seadusandluse raames, seega on vaja seadustest eemaldada hallid tsoonid ja reguleerimata valdkonnad," ütles Arjakas.

"Selline seadusemuudatus on muidugi aeganõudev ja keerukas, aga samas vajalik," märkis Arjakas.

Arjakase sõnul usub ta, et koalitsioonis toetatakse vastavat muudatust: "Praegused skandaalid on olnud väga suured. Olemasolev olukord tuleb üle vaadata ja tühimikud täita."

Rahvaliidu fraktsiooni esimees Jaanus Männik ütles, et Reformierakonna sellist seaduseelnõu ei ole Rahvaliidu fraktsioonini veel jõudnud. "Rahvaliit ei tea, mis täpselt selles eelnõus ja eelnõu seletuskirjas sisaldub. Rahvaliit kujundab oma seisukoha ja annab sellest avalikkusele teada kohe, kui on eelnõu näinud ja analüüsinud," ütles Männik.

Reformierakonna fraktsioon arutas täna hommikul Riigikogu keskkonnakomisjoni esimehe Tõnis Kõivu ettepanekut muuta looduskaitseseaduse sätet, mis võimaldab kaitsealuste maade vahetamist, teatas erakond. Tõnis Kõivu kinnitusel piiratakse seadusemuudatusega oluliselt kaitstavat loodusobjekti sisaldava kinnisasja vahetamist. Edaspidi on õigustatud maadevahetus juhul kui looduskaitseline piirang on tekkinud peale omandiõiguse teket. Kui inimene on ostnud looduskaitse all oleva maatüki, riigil kohustus maad välja osta puudub.

Kaitstavat loodusobjekti sisaldava kinnisasja vahetamise menetluste osas, mis on seaduse jõustumise ajaks algatatud, langetatakse otsus ning need vahetused, mille kohta on keskkonnaminister seaduse jõustumise hetkeks langetanud kinnisasja vahetamise otsuse, viiakse lõpule.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2006, 17:49
Otsi:

Ava täpsem otsing