Port Arturi omanik: Pärnusse ehitatav keskus meenutab Viru Keskust

25. oktoober 2006, 18:34

Port Artur Grupi üks omanik Kaido Kruusoja
märkis, et Pärnu uue vabaajakeskuse konkursil parimaks valitud itaallaste töö
sarnaneb veidi Viru Keskusega Tallinnas.

Kruusoja sõnul pakkusid pooled konkursil osalenud tööd välja kõrghooneid.

"Pärnu kesklinnas on jõe äärde kõrghoonete ehitamine olnud väga tundlik teema," kommenteeris Kruusoja.

Kruusoja sõnul langes Itaalia arhitektide tehtud võidutöö kokku ka Port Artur Grupi nägemusega tuua kõik kesklinna funktsioonid ühe maja katuse alla. "Projekt oli põnev ka hooajalisuse seisukohalt. Praeguseid ilmastikuolusid vaadates oleks väga mugav, kui kõik vajalik oleks kättesaadav ühe katuse alt," lisas Kruusoja.

Kruusoja sõnul on neil lähiajal plaanis tegeleda inimeste teavitamisega võimalikust uuest kaubanduskeskusest.

"Meil oli alles täna hommikul ümbrikute avamine, kus selgus võidutöö, seega ei oska ma hetkel veel midagi konkreetset öelda. Peame projektile leidma ühiskondliku kokkuleppe. Avalikkus, volikogu liikmed, arhitektid ja muinsuskaitse peavad harjuma selle mõttega ning selle heaks kiitma," kommenteeris Kruusoja ning lisas, et tema sõnul on keskkond veidike konservatiivne.


Pärnus tegutseva Port Artur Grupi võrdsed omanikud on Kaido Kruusoja ja Viljo Vetik. Mehed jagasid vennalikult ka kohta (76.-77.) Äripäeva rikaste TOPs. Kontserni kuulub seitse tütarfirmat, mis on keskendunud valdavalt kinnisvarale. Tuntuim objekt on grupile nime andnud Port Arturi kaubamaja oma mitme hoonega. Kinnisvarainvesteeringute maht ulatub 300 miljoni kroonini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. October 2006, 18:42
Otsi:

Ava täpsem otsing