Electrolux rallis tulemuste toel

Peeter Teder 26. oktoober 2006, 00:00

Euroopa aktsiad eile tõusid, pikendades oma oktoobrikuu rallit veelgi, tõusu juhtisid DaimlerChrysleri ja Electroluxi aktsiad.

Electroluxi aktsia rallis 7,2 protsenti ja maksis 131 Rootsi krooni. Elektrilisi majapidamisseadmeid tootev firma raporteeris headest majandustulemustest - kolmanda kvartali kasum kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga jämedates joontes kolm korda ja ulatus 440 miljoni Rootsi kroonini (748 miljoni Eesti kroonini).

Electroluxil aitas kasumit kasvatada tootmise üleviimine sellistesse odava tööjõuga riikidesse nagu Poola ja Mehhiko.

Daimleri aktsia tegi 5,5protsendilise hüppe, makstes 43,75 eurot. Maailma suurimate autotootjate hulka kuuluva firma kolmanda kvartali kasum langes vähem, kui analüütikud olid oodanud. Kasumi langust pidurdas tulude kasv Mercedese divisjonis, mis tasakaalustas mõnevõrra kahjumit Chrysleri üksuses.

Euroopa kõige laiem aktsiaindeks Dow Jones Stoxx 600 kosus 0,3 protsenti ja oli 355,87 punkti.

USA aktsiaindeksid alustasid eile päeva erisuunaliselt. Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis, Standard & Poor's 500 ja Nasdaq langesid. Langejate seas olid maailma suurima tubakafirma omanik Altria Group ja lennukitootja Boeing, tõusjate ridu juhtis internetikaubamaja Amazon.com.

Boeingu aktsia hind langes 2,2 protsenti ja väärtpaber maksis 81,72 dollarit. Firma teatas käesoleva aasta kasumiprognoosi alandamisest. Altria aktsia hind alanes 0,5 protsenti ja aktsia maksis 79,39 dollarit. Firma kolmanda kvartali kasum jäi analüütikute ootustele alla.

Amazoni aktsia rallis 9,1 protsenti ja maksis 36,70 dollarit. Firma raporteeris oodatust väiksemast kasumi langusest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing