Tallinna Vesi suutis analüütikuid üllatada

Tarvo Vaarmets 27. oktoober 2006, 00:00

Monopoolse ettevõtte käive kerkis mullusega võrreldes 8,5 protsenti ehk 149,2 miljoni kroonini.

Kolme kuu jooksul suudeti kasumit teenida aga koguni 22 protsendi võrra rohkem kui eelmise aasta kolmandas kvartalis. Tulu sai veefirma 67,5 miljonit krooni. Investeerimispank LHV ootas käibeks 148,4 ja kasumiks 62,5 miljonit krooni. Ka Hansapank Marketsi prognoos jäi tegelikele numbritele alla.

"Head tulemused, käive vastas üldjoontes meie ootustele, kuid kasum oli isegi parem," kommenteeris Hansabank Marketsi analüütik Pavel Lupandin.

Müügimahu kasvu üheks tõukajaks oli tavapärane tariifitõus aasta alguses. Samas ei saa alahinnata mõneprotsendilist teenuste mahu kasvu.

"Osaliselt oli käibe kasv tingitud tariifitõusust, kuid palju olulisem on asjaolu, et ettevõte suutis teeninduspiirkonna eraklientidele osutatava vee- ja kanalisatsiooniteenuse müüki kasvatada 3 protsendi võrra ja äriklientidele 1,5 protsendi võrra," täpsustas Tallinna Vee juhatuse esimees Roch Cheroux.

Vee- ja reoveeteenuste tarbimise suurenemist võib osaliselt seletada ka tugeva majanduskasvuga, mis on kaasa toonud kodumajapidamiste sissetulekute suurenemise, ning aktiivse kinnisvaraarendusega Tallinnas ja selle ümbruses.

"Ettevõte laienes hoogsalt väljapoole oma peamist teeninduspiirkonda ning näitas ilusat müügi kasvu nii era- kui ka äriklientide puhul," sõnas Lupandin.

Kolmanda kvartali näitajad kinnitavad, et ollakse õigel teel.

"Ettevõtte head tulemused võimaldavad jätkata ambitsioonikat investeerimist, mis hõlmab nii vee kvaliteedi parandamist, keskkonnakaitset kui ka kliendirahulolu tagamist," andis Cheroux firma prioriteetidest ülevaate.

Aktsia reageeris tulemustele tavapärasest äkilisema liikumisega ülespoole ning lisas oma väärtusele 1,43 protsenti, lõpetades päeva 222,18 krooni tasemel. Analüütikute arvates võiks aktsia aga veelgi rohkem maksta - Hansabank Marketsi hinnasiht on 234,2 krooni, SEB Vilniaus Bankas näeb aktsia hinda aga 239,4 krooni tasemel. Soovituse andmisel ollakse ühel meelel - mõlemad pangad hindavad Tallinna Vesi aktsiat "hoia" tasemega.

Järgmise aasta müügimahu kasvu garanteerib uue aasta alguses kehtima hakkav 10,8 protsendi võrra kõrgem tariif. Eeldatavasti tagab see ka järgnevaks aastaks suurepärase tulemuste parandamise.

Samas leidub võimalusi mujalgi. "Firma jätkuv laienemine väljapoole Tallinna on hea potentsiaaliga ettevõtmine," arvas Lupandin. Ettevõtte enda hinnangul suudetakse ümberkaudsetesse omavalitsustesse laienemise teel oma kliendibaasi suurendada ligi 50 000 tarbija võrra.

Kasumi kasv lubab tuleval aastal Lupandini sõnul loota ka suuremaid dividende. Lõpliku otsuse selle kohta teevad aga ettevõtte nõukogu liikmed ja aktsionärid ise.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing