Maailma suurima esmaemissiooni esimene börsipäev oli edukas

Kadi Heinsalu 27. oktoober 2006, 09:58

Hiina tööstus- ja kommertspank (ICBC), kes
korraldas maailma kõigi aegade suurima avaliku aktsiaemissiooni (IPO), aktsia
alustas täna börsidebüüti 17protsendilise tõusuga.

Uudisteagentuuri AP teatel hüppas aktsia hind Hong Kongi börsil 17 protsenti 3,60 Hong-Kongi dollarini võrrelduna emissiooni hinnaga 3,07 dollarit. Riigile kuulunud pank tegi ajaligu sellega, et viis aktsiad korraga kahele börsile. Šangai börsil avanes nn A aktsia hind, mille emissiooni hind oli 3,12 jüääni, kallines üheksa protsenti 3,40 jüäänini, mis oli analüütikutele pettumuseks. Analüütikud ootasid Šangais 10-15protsendilist hinnatõusu.

Kuid edaspidise suhtes on analüütikud ja turuosalised optimistlikud. „Me näeme veel palju kliente aktsiaid ostmas, sest ICBC aktsia arvatakse lõpptulemusena erinevatesse indeksitesse,” lausus uudisteagentuurile Bloomberg Hong Kongis asuva investeerimisfirma SG Securities maakler Andrew Clarke.

ICBC korraldas 19,1 miljardi dollari suuruse avaliku aktsiaemissiooni, mis on senini kõigi aegade suurim IPO maailmas.

Hong Kongi börsi Hang Sengi indeks kerkis juba neljandat järjestikust päeva ületades 2000. aasta kevadise kõigi aegade kõrgeima rekordtasemele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2006, 09:58
Otsi:

Ava täpsem otsing