ÄP 5 aastat tagasi: SAS tahab osalust Estonian Airis

ÄP 30. oktoober 2006, 00:00

SAS üritab tugevdada oma positsiooni Balti riikides ning kogu Läänemere-äärses piirkonnas, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Selleks sihib SAS Taani Maersk Airi osalust Estonian Airis, suurendab osalust Läti lennukompaniis airBaltic ning plaanib osa võtta Leedu lennukompanii Lietuvos Avialinjos erastamisest, kirjutas Taani majandusleht Börsen.

"Oleme huvitatud oma positsiooni kindlustamisest Balti turul. Hetkel on turg väike, kuid see kasvab ning on kümne aasta pärast veel suurem. Kui Taani Maersk Air peaks soovima teistmoodi jaotust, oleme huvitatud, kuid hetkel ei sooviks sel teemal spekuleerida," ütles SASi kontserni juht Jörgen Lindegaard Estonian Airi silmas pidades.

Hetkeseis: 2003. aastal ostiski SAS ära Maersk Airi osaluse ehk 49% Estonian Airi aktsiatest. Eesti riigi osalus on endiselt 34% ning investeerimispangale Cresco kuulub 17% aktsiatest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing