Maailma suurima IPO börsidebüüt tõi edu

Tõnis Oja 30. oktoober 2006, 00:00

Uudisteagentuuri AP teatel kerkis aktsia hind Hongkongi börsil 17 protsenti, 3,60 Hong-kongi dollarini. Emissioonihind oli 3,07 dollarit. Riigile kuulunud pank tegi ajalugu, kuna viis aktsiad korraga kahele börsile. Shanghai börsil kallines nn A-aktsia esimesel päeval üheksa protsenti ehk 3,40 jüäänini. See oli analüütikutele pettumus, sest seal oodati 10-15protsendist tõusu.

Tuleviku suhtes on turuosalised siiski optimistlikud. "Me näeme veel palju kliente aktsiaid ostmas, sest ICBC aktsia arvatakse lõpptulemusena erinevatesse indeksitesse," lausus investeerimisfirma SG Securities maakler Andrew Clarke.

ICBC korraldas 19,1 miljardi dollarilise aktsiaemissiooni, mis on senini kõigi aegade suurim IPO maailmas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing