Uus ülesanne, ülesanne 39

Asta Feldschmidt 30. oktoober 2006, 00:00

Suurettevõte allüksused asuvad kaugemates piirkondades ja tuleb vastavalt vajadusele kas likvideerida, neid juurde luua või töökorraldust muuta.

Aastaid tagasi olid allüksused iseseisvad ettevõtted ja kuigi aega on palju möödunud, ei ole juhtkonnal kuigi hästi õnnestunud piirkondlikke allüksusi integreerida. Endiselt on käibel "meie" ja "nemad" ja ühistel nõupidamistel ning üritustel kiputakse hoidma omaette. Olukorra teeb veelgi keerulisemaks see, et kuigi muudatusi viiakse läbi kogu ettevõttes, mõjutavad nad siiski kõige negatiivsemalt kaugemal asuvate allüksuste töötajaid. Usutakse, et küllap "halvad uudised" jõuavad peagi ka sinna.

Ettevõtte kui terviku jaoks on aga muudatused positiivsed ja tulemused head.

Juhtkond on justkui kõike teinud ja proovinud: muudatustest informeeritakse varakult ja käiakse piirkondades töötajatega kohtumas; tutvustatakse ettevõtte arenguplaane ja informeeritakse tulemustest; korraldatakse ühisüritusi ja kaasatakse kõiki otsuste tegemisse; viiakse läbi piirkondades toimuvaid ühiseid koolitusi ja nõupidamisi.

Sellest hoolimata ei ole õnnestunud meeskonda soovitud tasemel ühe mütsi alla saada. Kas ootused on ehk liiga kõrged? Kas ja mida peaks juhtkonda tegema teisiti?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing