Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EASi projekt tunnistati läbinisti abikõlbmatuks

30. oktoober 2006, 08:37

Rahandusministeerium leidis Ettevõtluse
Arendamise Sihtasutuse (EAS) innovatsiooniauditi projekti kontrollides, et
Euroopa Sotsiaalfondi abirahaga toimuva projekti kõik kulud on abikõlbmatud,
kirjutas Äripäev.

Tegemist on küll kõigest 1,3 miljoni kroonise projektiga, kuid sellist asja pole Eesti europrojektidega seoses veel juhtunud, et kõik projektis ette nähtud kulud osutuksid abikõlbmatuks. "See on tõesti minu teada esimene selline juhtum," ütles auditit juhtinud Mariliis Männik rahandusministeeriumi finantskontrolli osakonnast.

"Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (EAS kuulub selle haldusalasse - toim.) tellis omakorda veel täiendava auditi PriceWaterhouseCoopersilt, kuid sisuliselt jõuti ka seal samale järeldusele."

Põhjus, miks kõlava nimega projekt võib euroabirahast ilma jääda, on selles, et EAS korraldas projektiga seotud riigihanked valesti. Nimelt ei korraldanud EAS sellesse projekti konsultantide leidmisel avalikku riigihanget, vaid kutsus ühele hankele osalema ainult 10 konsultanti ning teise hanke suunas Inglise firmale Pera Innovation Ltd. Riigihangete läbiviimise reeglite eiramise tõttu ei ole projekti raames tehtud kulud summas 1,35 miljonit krooni abikõlbulikud, kirjutas rahandusministeerium projekti auditis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2006, 08:37
Otsi:

Ava täpsem otsing