Sampo pakub Ida-Euroopa aktsiaturgudega seotud investeerimishoiust

Annika Matson 30. oktoober 2006, 13:57

Alates tänasest pakub Sampo Pank uut Ida-Euroopa
aktsiaturgudega seotud investeerimishoiust Ida-Euroopa 2007, teatas pank.

Uue investeerimishoiuse intress on seotud Ida-Euroopa aktsiaturgude arengutega. Hoiuse omanikule makstakse lõpptähtaja (14. jaanuar 2008) saabumisel intressi, mis vastab Ida-Euroopa aktsiahindade keskmisele kallinemisele 2007. aastal. Hoiuse riskitasu on 6,5 - 8,0 % ja hoiusele paigutatud raha säilimine on 100% garanteeritud.

Intressiarvestusse kuuluvad suurima osakaaluga Venemaa (59%) ning Türgi (15%) aktsiad. Tegemist on aktisaturgudega, kus 2006. aasta mais ja juunis toimunud arengud on investorites tekitanud kartusi, kuid samas on nende aktsiaturgude atraktiivne hinnatase tekitanud soovi turgudele sisenemiseks. Investeerimishoius Ida-Euroopa 2007 pakub kompromissi piirkonna aktsiaturgudega seotud hirmude ning turgude suure potentsiaali vahel. Investoritele annab kindlustunde deposiiti paigutatud vahenditele antav täielik garantii, kuid samas jääb alles riskivaba võimalus aktsiahindade kallinemisel teenida atraktiivset intressi.

Uut investeerimishoiust saab vormistada nii eurodes kui dollarites ja samuti on võimalik hoiuseleping sõlmida täiendava riskitasuta. Ida-Euroopa 2007 investeerimishoiuse lepinguid on võimalik sõlmida kuni 17. novembrini 2006.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2006, 13:54
Otsi:

Ava täpsem otsing