Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Internet Exploreri uuel versioonil avastati järjekordne turvaprobleem

ÄP 02. november 2006, 00:00

Hiljuti teatati Internet Explorer 7 turvaaugust, mis võimaldab ründajatel kodulehekülgede hüpikaknaid ära kasutada.

Tegemist on teise lehitseja veaga, mis on avastatud pärast programmi väljalaskmist üle kahe nädala tagasi. Ka eelmisel nädalal leiti IE 7st hüpikakendega seotud turvaauk. Augud avastanud turvafirma Secunia spetsialisti kinnitusel on neid kahte viga ära kasutades võimalik pääseda ligi ettevaatamatute kasutajate hüpikaknasse sisestatud andmetele.

Inimestega, kes jälgivad turvalise veebiliikluse põhimõtteid ja ei sisesta isiklikke andmeid suvalistesse kohtadesse, ei juhtu Microsofti arvates aga suurt midagi. Samuti väitis Microsoft, et nende veebilehitseja peabki niimoodi käituma ja see ei ole viga. ("It's a feature, not a bug.")

Secunia nimetas probleemi "mõõdukalt kriitiliseks", kuna selle kaudu ei ole võimalik otseselt kasutaja arvutile juurdepääsu saada.

Kuna mõlemad turvaprobleemid on Microsofti arvates välditavad kasutajate tervet mõistust ja IE 7 turvavõimalusi kasutades, võib IE 7t pidada siiani veel üpris turvaliseks, võrreldes Firefoxi uue 2.0 versiooni ja Opera viimase versiooniga.

Ka avalikkusele veelgi vähem aega kättesaadav olnud Firefoxi uuel versioonil on juba mõningaid probleeme avastatud.

Mozilla turvalisuse juhi Window Snyderi arvates on nimetatud vead siiski kõigest vearallis tekkinud müra. Kuna Internet Explorer 7 ja Firefox 2.0 ilmusid avalikkuse ette väga lähestikusel ajal, on tekkinud vigade leidmise võidujooks.

Firefoxi siiani kinnitamata turvaprobleemid on väidetavalt aga märksa tõsisemad. Üks murekoht olevat koguni sama auk, mis varasemas versioonis kord juba lapitud sai.

Seni on uus lehitseja näidanud ennast Internet Explorer 6st täiesti eraldi seisva tootena, mis annab lootust, et ka Microsoft on viimaks turvalise lehitseja valmistanud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:23
Otsi:

Ava täpsem otsing