Rootsi kaubalaevaõnnetuses hukkusid kapten ja meeskonnaliige

02. november 2006, 11:33

Läänemerel põhja läinud Rootsi kaubalaeva
viimase meeskonnaliikme otsingud lõpetati, sest meedikute sõnul pole enam
lootust teda elusalt leida, kirjutas Helsingin Sanomat.

Ojamaa (Gotlandi) ja Ölandi saare vahel uppunud kaubalaeva Finnbirch pardal oli 14 liikmeline meeskond, päästehelikopterid suutsid 13 neist eile päästeparvelt üles korjata ja haiglasse toimetada. Üks meeskonnaliige on kadunud. Haiglas suri ka laeva kapten.

Meeskonda kuulus kümme filipiinlast ja neli rootslast. Meremehed pidid laeva veest välja ulatuva külje peal eile õhtul mitu tundi päästmist ootama, kuna keerulised ilmastikuolud ei lubanud teistel laevadel sellele läheneda.

Terve õhtu jooksul tiirlesid juhitamatult tuulega kaasa triivinud aluse kohal ka kaks päästehelikopterit, kuid rasked ilmastikutingimused muutsid sundisid päästetöid edasi lükkama.

Rootsi meresõiduameti uurimiskomisjoni juht Sten Andersson rääkis ajalehele Aftonbladet, et laeva kreeni vajumise võis põhjustada lasti liikumine tekil. Samas ajalehes väideti, et vrakis on ka umbes 260 000 liitrit kütust, mis võib lekkimisel põhjustada tõsise keskkonnakatastroofiohu.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2006, 11:30
Otsi:

Ava täpsem otsing