Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eesti Pank: hinnatõus on aasta madalaimal tasemel

07. november 2006, 12:18

Eesti Panga majandusprognoosi allosakonna
juhtivspetsialisti Marek Lambingu sõnul on tarbijahindade kasvu aeglustumisega
oktoobris tegemist käesoleva aasta madalaima kasvutempoga, teatas pank.

Statistikaameti teatel jätkus tarbijahindade kasvu aeglustumine ka oktoobris ning aastataguse perioodiga võrreldes olid hinnad 3,7 protsendi võrra kallimad. Eesti Panga majandusprognoosi allosakonna juhtivspetsialisti Marek Lambingu sõnul on tegemist käesoleva aasta madalaima kasvutempoga.

“Hinnatõusu mõjutas enam kütteperioodi algus ja gaasi kallinemine, mis kasvatab majapidamiste kulutusi toasoojale. Eluasemega seotud kulutused on aastaga kallinenud 13,3 protsenti. Mootorikütuste hinnad aga oktoobris alanesid seoses nafta maailmaturuhinna madalseisuga,” ütles Lambing.

“Kuigi septembris oodatud sesoonne toidukaupade hinnalangus lükkus edasi oktoobrisse, jäi see siiski väga tagasihoidlikuks ning aastataguse perioodiga võrreldes püsis toidu- ja mittealkohoolsete jookide hinnakasv 7,5 protsendi tasemel. Tugevast konkurentsist tingituna on kommunikatsiooniteenuste hinnad jätkuvalt alanemas. Muude teenuste kallinemise taga on tõenäoliselt hakanud üha suuremat rolli mängima ka palgakasvu kiirenemine nendes sektorites,” lisas Lambing.

Sarnaselt Eestile alanes euroala tarbijahindade kasvutempo oktoobris esialgse kiirhinnangu kohaselt 1,6 protsendini, mis on samuti käesoleva aasta madalaim näitaja. Aasta viimastel kuudel on Eestis oodata inflatsiooni kiirenemist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2006, 12:21
Otsi:

Ava täpsem otsing