Dollarile oodatakse tuge

Romet Kreek 08. november 2006, 00:00

Jaapani suurima panga Bank Tokyo-Mitsubishi UFJ valuutastrateegid prognoosisid, et dollarile oleks parim, kui vahevalimised võitnuks demokraadid.

Demokraatidest saadikud on vastu president George W. Bushi kavale kärpida rikaste maksukoormust ning alandada kapitalikasvu ja dividendide maksu. "Demokraadid otsivad võimalusi parandada riigi rahanduspoliitikat," ütles peaanalüütik Osamu Takashima Bloombergile. Kuid mitte kõik pole seda meelt. "Kui demokraadid saavutaksid enamuse esindajatekojas ja senatis, pidurduks Bushi administratsiooni seadusloome," ütles Nikko Citigroupi strateeg Masafumi Yamamoto. "See oleks dollarile ebasoodne."

"Kui demokraadid saaksid võimule, siis nad kärbiksid eelarvedefitsiiti," ütles Dresdner Kleinworti valuutamüügi direktor Adrian Foster. "See toetaks dollarit."

Ma ei arvestaks sellega, et demokraadid hakkaksid eelarvedefitsiiti kärpima. Isegi, kui nad ei pikendaks maksukärbete kehtivust, leiaksid nad ilmselt teisi võimalusi uute "äärmiselt vajalike" kulutuste kasvatamiseks. Kuigi vabariiklased on andnud suure panuse USA eelarvepoliitika halvenemisse, on pikaajaliselt mõlemad erakonnad suutnud oma valitsemise ajal teha populistlike kuludekasvatamise programme, mille kuhjuv mõju avaldus alles hiljem - praegu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:23
Otsi:

Ava täpsem otsing