Hinnatõus aasta madalaimal tasemel

ÄP 08. november 2006, 00:00

Eesti Panga majandusprognoosi allosakonna juhtivspetsialisti Marek Lambingu sõnul on tegemist selle aasta madalaima kasvutempoga, teatas Eesti Pank.

"Hinnatõusu mõjutas enam kütteperioodi algus ja gaasi kallinemine, mis kasvatab majapidamiste kulutusi toasoojale. Eluasemega seotud kulutused on aastaga suurenenud 13,3 protsenti. Mootorikütuste hinnad aga oktoobris alanesid seoses nafta maailmaturuhinna madalseisuga," ütles Lambing.

"Kuigi septembris oodatud sesoonne toidukaupade hinnalangus lükkus edasi oktoobrisse, jäi see siiski väga tagasihoidlikuks ning aastataguse perioodiga võrreldes püsis toidu ja mittealkohoolsete jookide hinnakasv 7,5 protsendi tasemel. Tugevast konkurentsist tingituna on kommunikatsiooniteenuste hinnad jätkuvalt alanemas. Muude teenuste kallinemise taga on tõenäoliselt hakanud üha suuremat rolli mängima ka palgakasvu kiirenemine nendes sektorites," lisas Lambing.

Sarnaselt Eestiga aeglustus euroala tarbijahindade kasvutempo oktoobris esialgse kiirhinnangu kohaselt 1,6 protsendini, mis on samuti selle aasta madalaim näitaja. Aasta viimastel kuudel on Eestis oodata inflatsiooni kiirenemist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing