Oliver Kruuda raius ebaseaduslikult riigimetsa

08. november 2006, 08:07

Erakondade suurtoetaja ärimees Oliver
Kruuda on Nõmmele raba äärde oma kodu ehitades seadust rikkunud ja
keskkonnainspektsioon kogub materjali kriminaalasja algatamiseks, kirjutas SL
Õhtuleht.

«Nii ulatuslikke rikkumisi pole meil olnudki,» tunnistas Nõmme linnaosavalitsuse linnakujunduse talituse peaspetsialist Einar Tamm pärast käiku ärimees Oliver Kruuda koduõuele Helbe tänaval. Ehkki nii tema kui ka kaasas olevate ametnike ees avanes Kruuda tagaaias luksuslik loodusvaade, ei lasknud nad end sellest pimestada. Nimelt on Kruuda Pääsküla raba arvelt oma koduaeda laiendanud ja seal metsaraiet teinud seadusevastaselt.

Möödunud kuul, 6. oktoobri hommikul sai Nõmme linnaosavalitsus ühelt Helbe tänava elanikult äreva kõne. Et tema naabruses elav Oliver Kruuda ehitab midagi, aga mida? Et metsa võetakse maha! Einar Tamm vaatas paberitest järele, et mingeid lube sinnakanti välja pole antud, ning helistas kohe munitsipaalpolitseisse.

Selgus, et Kruuda omanduses oleva krundi kõrval – riigimaal – on umbes hektari suurusel alal puud maha raiutud ja kraavi süvendatud. «Ega need väikesed rikkumised just ole,» ütles Tamm. «Asi on iseenesest kena, kuid kõik tuleb kooskõlastada. Ilma loata asjad ei käi. Küsimus on: miks on seda tehtud omavoliliselt?»

Erakondade suurtoetaja ja kommivabriku Kalev omanik Oliver Kruuda ei tee katsetki salata, mida ta teinud on.«Kõik selle tänava naabrid on saanud ahjupuid,» naeris ta, kuid lisas tõsinedes: «See on ainuke koht, kus ma olen seadust rikkunud. Mind ennast häirib see ka, kuid mul lihtsalt polnud muud võimalust. Ma ei oleks seda luba mitte kunagi saanud. Suletud ring,» teadis Kruuda, et reformimata riigimaal metsaraiet teha ei lubata. «Mul on nüüd nii, et tütar on 18, poiss 13. Kui ma taotlen neid lubasid neli aastat, siis mul pole neid hiljem vaja. Võtan oma kepi, koti ja lähen lihtsalt minema. Aga ma tahan teha lastele elupaiga, kus nad olla tahaksid. Mul on kinnisidee, et laps teeb pulmad kodus. Ma saan siia panna telgid, väliköögi…» unistas Kruuda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. November 2006, 17:56
Otsi:

Ava täpsem otsing