Lihas ei kasva iseenesest

Ott Kiivikas 10. november 2006, 00:00

Peab tunnistama, et õnneks ei kohta seda väidet väga tihti, kuid siiski paljudel, eriti naisterahvastel on jõusaali suhtes teatud hirm.

Kas see on põhjendatud? Arvan, et mitte. Samastamisel end tippsportlasega, on ühel juhul tegemist tippsportlasega, kes on näinud 10-20 aastat vaeva. Ja teisel juhul inimene, kes sööb, millal ja kuidas juhtub, ja käib 2-3 korda nädalas trennis.

Millegipärast ei kardeta seda, et kui jooksma minnakse või ujuma, et äkki ollakse liiga andekas ja hakatakse kiiresti jooksma või hästi ujuma - siis peab hakkama käima olümpiamängudel jne. Kuid jõusaali puhul on see lõpptulemus silmaga näha ja see tingibki mingis osas inimestes esile emotsiooni jõusaali vastunäidustuse näol.

Kui te ei soovi lihaseid, siis iseenesest need ei kasva. Teine pool on seotud testosterooniga - naistel on selle hulk kehas kordi väiksem kui meestel, mis iseenesest on piiravaks teguriks lihaste kasvu puhul. Nimelt on testosteroon peamine lihaste kasvu mõjutav hormoon.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing