Liitumised aitavad

ÄP 14. november 2006, 00:00

Liitumis- ja ühinemisuudised aitasid eile Euroopa börsid väiksesse plussi. Suuremale tõusule aitas piiri panna kaevandussektor, kuna vaske on tabanud kiire langustsükkel.

Suurbritannia suurim kommertstelekanal ITV oli eile õhtuks tõusnud 3,1% (114,5 pennini), kuna sama riigi suurim kaabeltelevisioonifirma NTL pakub Financial Timesi andmeil firma eest 9,6 miljardit dollarit (117 miljardit krooni), vahendas uudisteagentuur Bloomberg. NTL teatas börsile juba möödunud neljapäeval, et on huvitatud liitust ITVga, kuid lisas, et tehing on veel väga algses arengustaadiumis.

Teine kiire tõusja oli Suurbritannia projektijuhtimise ja tehniliste lahenduste pakkumisega tegeleva Ameci aktsia (4,7%, 418,5 penni), kuna erakapitalil baseeruv investeerimisfond Texas Pacific Group tegi firmale ülevõtmispakkumise.

"Erafondidel on kõvasti raha, nad peavad seda investeerima ja nad on nõus palju maksma," kommenteeris Julius Baer Holding AG aktsiaturgude juht Kevin Lyne-Smith.

Vinge firma aktsia Ericssonile tud USA keskpank.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing