Kelamil olid Brüsselis külas mitmed tuntud ärimehed

14. november 2006, 07:32

Euroopa Parlamendi saadiku Tunne Kelami
kutsel olid Brüsselis näiteks Andres Koger, Rein Kilk, Hillar Soosalu, Aivar
Reivik ja Hans H. Luik.

Brüsselis olid teiste seas ehitusärimees Andres Koger, Eesti Entsüklopeedia kirjastuse juhatuse esimees Hardo Aasmäe, killustikutootja Warren Balti OÜ juhatuse esimees Tiit Ploom, suurärimees Rein Kilk, kinnisvaraärimees Hillar Soosalu, ettevõtjast Tallinna endine abilinnapea Aivar Reivik ja Ekspress Grupi omanik Hans H. Luik.

Osa möödunud nädalal Tunne Kelami kutsel Brüsselis käinud ärimehi kergitas ajakirjanikust poliitiku Hannes Rummi väitel kohalike ööklubide ja bordellide sissetulekut. Kindel tõsiasi on aga see, et ärimees Hillar Soosalu rööviti paljaks.

Euroopa Parlamendi saadiku Tunne Kelami kutsel viibisid Brüsselis 7.– 9. novembrini Eesti ettevõtjad, keda seob koostöö Isamaa ja Res Publica Liiduga, kirjutas SLÕhtuleht.

SL Õhtulehe teada oli Brüsselisse kutsutud näiteks ehitusärimees Andres Koger, Eesti Entsüklopeedia kirjastuse juhatuse esimees Hardo Aasmäe, killustikutootja Warren Balti OÜ juhatuse esimees Tiit Ploom, Res Publica endine peasekretär Ott Lumi, Aimar Altosaar Isamaa ja Res Publica Liidu kantseleist, riigikogulane ja ühendpartei liige Sven Sester, suurärimees Rein Kilk, kinnisvaraärimees Hillar Soosalu, ettevõtjast Tallinna endine abilinnapea Aivar Reivik ja Ekspress Grupi omanik Hans H. Luik. Kokku oli delegatsioonis 33 liiget.

Sotsiaaldemokraadist ajakirjanik Hannes Rumm kommenteeris laupäevases Kuku raadio «Keskpäevatunnis» ärimeeste Brüsselis käiku järgmiselt:

«Võib-olla see ongi üks Eesti ärikultuuri osa, et kui Eesti ärimees satub välismaale ja selline sotsiaalne kontroll nõrgeneb järsku, lubatakse endale käitumist, mida kodumaal endale ei lubataks. Kuulsin hiljuti värvikat lugu, kuidas sel nädalal üks ärimeeste delegatsioon väisas Brüsselit ja suurendas seal oluliselt ööklubide ja kuuldavasti ka end punaste laternatega reklaamivate majade käivet. Eesti äridelegatsiooni mõne liikme osas oli käitumine sama õõvastav kui Tallinki juhtidel,» rääkis Rumm saates. «Nende õnn oli see, et asi toimus kodust piisavalt kaugel.»

Eile pärastlõunal ütles Rumm, et ei soovi raadiosaates öeldule midagi lisada. Ütles vaid, et kuulis eestlaste vägitegudest ühelt Brüsselis töötavalt Eesti ametnikult. Samas ei öelnud Rumm, kas viidatud ametnik nägi ärimeeste tegemisi oma silmaga.

SL Õhtulehele on väidetud, et üks pidutsejaist võis olla avalikkuse ees end jõmmikütina esitlenud Sven Sester. Paraku ei õnnestunud Sesterit eile tabada. Samamoodi jäi tabamatuks ka Res Publica endine peasekretär Ott Lumi.

Kinnisvaraärimees Hillar Soosalu (46) on pummeldamisväiteid kuuldes üllatunud.

«Millal? Seda võin küll öelda, et istusin koos Sven Sesteriga ühel õhtul pikalt õhtusöögilauas ja arutasime erinevaid teemasid. Kas selles on midagi ebasündsat?» pole Soosalu prassimisest kuulnud.

Ka mitu teist delegatsiooni kuulunud ettevõtjat kinnitavad, et kuulevad pummeldamisest ja lõbumajades käimisest esimest korda.

Eesti ärimehed ja poliitikud tutvusid Brüsselis Euroopa Parlamendi ja Euroopa Komisjoni tööga. Nad kohtusid Siim Kallase kabinetiülema Hendrik Hololeiga, kõrge ELi ametniku Maive Rutega ja Eesti Belgia suursaadikuga Malle Talvetiga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. November 2006, 10:03
Otsi:

Ava täpsem otsing