Euroopa kosmoseagentuur otsib Eestist hankijaid

16. november 2006, 10:25

Täna saabub Eestisse Euroopa
kosmoseagentuuri (European Space Agency, lüh – ESA) delegatsioon, et saada
ülevaade Eesti kosmosetööstuse potentsiaalist ja arutada sõlmitava koostööalase
raamlepingu tingimusi.

Kahepäevase visiidi käigus kohtub ESA delegatsioon majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaarega, külastab Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna tehnoparki Tehnopol ning tutvub mitmete sidetehnikat tootvate firmadega, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

ESA on valitsustevaheline organisatsioon, mille eesmärk on edendada kosmoseuuringuid, arendada uusi tehnoloogiaid ja tugevdada Euroopa tööstuse konkurentsivõimet. Selle organisatsiooniga liituda kavatseval Eestil tuleb sõlmida nn raamleping, kus on määratletud edasise koostöö vormid.

Raamlepingu sõlmimisele järgneb nn koopereerunud liikme (European Cooperating State - ECS) staatus riikidele, kes on ESAga sõlminud koopereerumisleppe. ECS staatus annab võimaluse osaleda PECS (Programme for European Cooperating State) programmis. PECS programm on üheks eelastmeks ESA täisliikmeks saamisel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2006, 10:25
Otsi:

Ava täpsem otsing