Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Art Imperia teatris

Heidi Vihma 17. november 2006, 00:00

"See saal peaks toimima mitte ainult söögikohana, vaid ka ühe etenduspaigana, " avab Demjanov.

Esimeste tegutsemiskuude jooksul on siin laupäevaõhtuti korraldatud mitmeid oma näitlejate luuleõhtuid, ka on siin elav muusika, mis kaldub džässi poole, aga kindlaid piire pole seatud.

Vene Teatri direktoril on aastatepikkuse restoranitöö kogemus - alguses oma kuulsa isa Dimitri Demjanovi käe all Glorias ja Egoistis, hiljem veel Sushi House'i, uue nimega House'i kontseptsiooni väljatöötamisel ja käivitamisel.

Ometi ei kavatse Demjanov kohvik-restorani tegevusse isiklikult eriti sekkuda, Art Imperia tegevjuhiks on Café Amigo kogemusega Kristian Veik ja peakokaks Heidi Pinnak, kelle eelmine töökoht oli Glorias ja kes sai kulinaaria-avalikkusele tuntuks 2002. aastal pärast Eesti parima koka tiitli võitmist.

Menüü on majale sobivalt Vene-Prantsuse köögist: algab pliinide ja kalamarjaga, jätkub pelmeenide, böfstrooganovi ja Rasputini karbonaadiga ja lõpeb kreembrüleega.

Maitsesin ära tomatisalati ? la Toman - hommage Vene Teatri näitlejale Eduard Tomanile. Personaalseid roogasid on peakokal ka tulevikus kavas oma maja inimestele pühendada.

Magusavalikust äratas tähelepanu baaba ? la Kontreras - väike keeksi moodi küpsetis, mille juurde serveeritakse kuldses pitsis tumedat rummi.

Rummi võib niisama kõrvale juua, aga võib ka kasutada keeksi immutamiseks - see osutub lihtsamaks, kui võis arvata, küpsetis imbub kergesti rummiga läbi. Rummiga immutatud baaba on tore maius mitte ainult maitse, aga ka originaalsuse poolest.

Art Imperia sisekujundus on teatraalselt must-kuldne, ka seinapannoo viitab teatrisaali kujundusele.

Restorani tagumine osa on remondi käigus lausa välja kaevatud uus ruum, esimest osa kasutati varem tehnilise abiruumina.

Et vaim ja raha alati tasakaalus ei ole, on menüüs ka kõhnema kukruga teatrihuvilistele mõeldud: 25 krooniga saab salati või võileiva ja kella neljani on taskukohane lõunapuhvet. Heidi Vihma

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:43
Otsi:

Ava täpsem otsing