Avalikus kohas napsitamise totaalkeeld võib kaduda

17. november 2006, 08:54

Eileõhtusel valitsuse kabinetiistungil
kaitses justiitsminister Rein Lang vankumatult ettepanekut, mis lubab avalikus
kohas alkoholi juua, kui see ei häiri oluliselt kaaskodanikke.

Pärast üliemotsionaalset arutelu jäi Lang mõttekaaslasteta, kirjutas Eesti Päevaleht.

Tema pakutud vabameelne norm on kirjutatud paljuvaieldud korrakaitseseaduse eel-nõusse, mida valitsus tahab enne riigikogu valimisi vastu võtta. Kompromissina otsustasid ministrid luua justiits-, sotsiaal-, sise- ja põllumajandusministeeriumi vahelise töörühma, mis peab ühe nädala jooksul alkoholi tarbimist puudutavad sätted üle vaatama.

Siseminister Kalle Laaneti sõnul tuleb eelnõu ümber teha, nii et see vastaks enam ühiskonna ootustele. “Tahame tuua uue lähenemise, et alkoholi tarbides ei tohi häirida teisi ega tekitada riski endale või teistele. See loetelu tuleb pikem,” selgitas Laanet.

Istungil tõdeti samas, et alkoholipruukimise absoluutkeeld ei hakka elus toimima, kuna “külapoodide ette jäädakse paratamatult õlut jooma.”

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2006, 08:54
Otsi:

Ava täpsem otsing