Reformierakond läheb valimisi võitma

Lemmi Kann 20. november 2006, 00:00

Laupäeval Pärnu hotellis Strand toimunud Reformierakonna laiendatud volikogul kinnitati erakonna esimehe Andrus Ansipi kandidatuur 2007. aasta Riigikogu valimistel Harju- ja Raplamaa valimispiirkonnas. Samuti kinnitas Ansip, et on erakonna esinumbrina eelseisvatel valimistel peaministrikandidaat.

"On teatud asjad, mille eest on ainsana Eestis seisnud Reformierakond, ja ilmselt jääb see nii ka tulevikus," nentis ta. Peamisena nimetas peaminister tulumaksumäära alandamist, mis on hädavajalik selleks, et Eesti püsiks konkurentsis.

Ansipi sõnul on Reformierakonnal selge kava, kuidas edasi minna ja oma eesmärke saavutada. "Me läheme neid valimisi võitma," ütles ta.

Võimalikest tulevastest koalitsioonipartneritest rääkides ei välistanud ta ühtegi võimalust.

"Reformierakond läheb koalitsiooni nende erakondadega, kellega ühisosa on kõige suurem, kellega koos saame oma eesmärke kõige suuremas ulatuses realiseerida. Meie jaoks ei ole selliseid erakondi, kellega me välistaksime absoluutselt koostöö," teatas Ansip. "Kindlasti ei ole ma nõus olema niisuguses valitsuses, kus rahandusminister kangutab ametist ebaseaduslikult maksuameti peadirektorit, kes uurib ministri maksuasju. Taolised asjad peavad olema kindlasti välistatud, aga meil on alles olnud ajad, kus see kõik on juhtunud," nentis peaminister.

Varajast valimiskampaania algust kommenteerides pidas Ansip täiesti loomulikuks, et liidererakond ütleb oma seisukohad ja eesmärgid võimalikult varakult välja, et teised saaksid nendega arvestada ja soovi korral nende üle ka diskuteerida.

Reformierakonna valimiskampaania läheb maksma 15-20 miljonit krooni. Täpset summat ei osanud Reformierakonna peasekretär Kristen Michal veel nimetada.

Pärast lõunapausi jätkus volikogu koosviibimine Peep Vainu koolitusega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:26
Otsi:

Ava täpsem otsing