Rootsi ametiühing: Tallinki juht Andres Hunt antakse politseisse

22. november 2006, 08:36

Rootsi meremeeste ametiühing SEKO kavatseb
neljapäevasel kohtumisel Tallinki juhtidega esitada hulga nõudmisi. Samuti
kinnitatakse, et Tallinki juht Andres Hunt antakse politseisse.

Rootsi meremeeste ametiühing SEKO kavatseb neljapäevasel kohtumisel Tallinki juhtidega esitada hulga nõudmisi. Muuhulgas plaanitakse nõuda garantiid, et Silja Line’i laevad jäävad Rootsi lipu alla, kirjutas Eesti Päevaleht.

SEKO pressiesindaja Erik Sandberg ütles Eesti Päevalehele, et Tallinki juhid lubasid oktoobri lõpus Silja Symphony pardal laaberdades kogu laeva meeskonna vallandada ja “selle roostes praami” Hiinasse müüa. “Selles osas oleme nii meie kui ka kogu laeva meeskond natuke mures,” ütles Sandberg.

Sandbergi sõnul on SEKO-l kahtlus ka selles, et Tallink võib viia Silja Line’i laevad Eesti lipu alla ning vahetada meeskonnaliikmed eestlaste vastu. “See on reaalne oht ning seda on ennegi nähtud, et lipu vahetusel vahetatakse ka meeskond odavama tööjõu vastu,” ütles ta.

Läbirääkimised Tallinki juhtkonnaga peavad Sandbergi sõnul tooma garantiid, et kõikide Silja Line’i, sealhulgas Silja Symphony töötajate töölepingud säilivad. Arutluse alla võetakse ka rahalise kompensatsiooni nõudmine töötajatele, kes kannatasid Tallinki juhtide ebaviisaka käitumise pärast.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. November 2006, 09:17
Otsi:

Ava täpsem otsing