Rootsis läks kaduma Estonia vraki juures filmitud videolint

Annika Matson 22. november 2006, 11:07

Rootsi Meresõiduametist on läinud kaduma
parvlaev Estonia vraki juures filmitud lint, mida pidi uurima asuma Rootsi
riiklik kriminaaltehniline laboratoorium, vahendas ETV24.

"Meil pole õrna aimugi, kuhu see on saanud. See on äärmiselt kahetsusväärne," ütles Rootsi Meresõiduinspektsiooni ülem Johan Franson ajalehele Ny Teknik.

Kadumaläinud videolint filmiti 1995.-1996. aasta vahetusel, kui uuriti Estonia vraki betooniga katmise võimalusi. Koopia lindist sai tol ajal Rootsi valituse poolelt vraki katmise üle läbirääkimisi pidanud Johan Franson enda valdusesse 1996. aasta märtsis.

Selle aasta augustis soovis kriminaaltehniline laboratoorium linti näha, kuid seda pole suudetud leida.

"See on video, millel uuritakse merepõhja tingimusi Estonia ümber," Ütles Franson.

Fransoni sõnul pole ta ise videot vaadanud ning see paigutati pärast tema kätte jõudmist arhiivi koos ülejäänud vraki katmist puudutavate dokumentidega, kuid pärast seda on arhiivi asukohta kaks korda muudetud ning videolint on kaduma läinud.

Rootsi eelmine valitsus tegi riiklikule kriminaaltehnilisele laboratooriumile ülesandeks uurida, kas Estonial salvestatud video- ja pildimaterjali on muudetud või moonutatud. Endise keskkonnaministri Mona Sahlini allkirjastatud direktiivis mainitakse 1996. aastal meresõiduametile antud videolinti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. November 2006, 11:07
Otsi:

Ava täpsem otsing