Bush: viisavabadus USAga tuleb nii kiiresti kui võimalik

Gert D. Hankewitz 29. november 2006, 00:00

USA president George W. Bush, kes eile koos president Toomas H. Ilvesega Eesti Pangas kümnete välkuvate fotoaparaatide ja lindistavate kaamerate ees esines, tunnistas, et viisaküsimus pole oluline ainult eestlastele, vaid ka ameeriklastele. "Viisavabadus peaks olema USA poolt kergemini korraldatud. Eestlastel on USAs sugulasi, seega mõistame, et nad soovivad Ameerikat külastada," rääkis Bush, kelle sõnul tuleb viisavabadus nii kiiresti kui võimalik.

Viisakusvisiidil viibiv president lisas, et tahab teha koostööd Kongressiga, et muuta kahe riigi vaheline viisarežiim lihtsamaks. Samas tõdes ta, et peab Kongressi veenma, et viisavabaduse rakendamine ei tähenda ohtlike inimeste juurdevoolu riiki.

Nii andis Bush mõista, et eestlased saavad vabamalt USAsse, kui Eesti hakkab jagama rohkem infot. USA riigipea ütles veel, et küsimus on ka uutes turvalahendustes, näiteks passide turvaelemendid.

"See on tehniline probleem," ütles president Toomas Hendrik Ilves. Kui uued turvanõuded selguvad, peab Eesti võimalikult kiiresti need kasutusele võtma, sõnas Ilves.

President Bush rääkis, et Eesti edu olnud siiamaani muljetavaldav. "Eesti on veenev näide riigist, kus tänu õigetele otsustele on toimunud kiire areng ning paranenud inimeste heaolu," ütles Bush. Ühtlasi tõstis Bush esile Eesti lihtsat ja läbipaistvat maksusüsteemi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing