Vangid peavad edaspidi andma ka DNA-proovi

04. detsember 2006, 08:50

Riigikogu on kinnitamas seadust, mis
kohustab vanglaid võtma kõigilt trellide taga istuvatelt kurjategijatelt
DNA-proove, mille tulemused kantakse analüüsi järel riiklikusse DNA-andmebaasi.

DNA-proovide andmise sund tabab 2007. aastal ligikaudu 3000 kinnipeetavat, kirjutas Eesti Päevaleht. Viie kuu eest oli Eesti vanglates kokku 4450 inimest, neist 1514-lt olid proovid juba varasema kriminaalmenetluse käigus võetud.

Kolmapäeval teisele lugemisele minevad vangistusseaduse muudatused seavad tingimuseks, et teist korda kelleltki DNA-proovi ei võeta.

Ühe proovi võtmise hinnaks kujuneb viis krooni (kaks vatipulka, pakend ja kindad) ning ühe analüüsi hinnaks 500 krooni. Kokku peaks vangide DNA-proovidele tuleval aastal kuluma 1,5 miljonit krooni. Tuvastamise huvides jätkatakse ka kinnipeetavate fotografeerimist ja sõrmejälgede võtmist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2006, 08:49
Otsi:

Ava täpsem otsing